minthakaHát előfordulhat Chromium-nál a nagyobb MB használat, főleg, ha add-on-ok is vannak telepítve, azok külön processzként futnak, ezért nem is használom gyakran. Ez a külön processzes megoldás, hasonlatos az "új" FFoxnál a plugin-containerhez (most kezdtem használni ezeket a FF-okat, eddig Iceweasel-t, a 3.5-öst használtam), gyakorlatilag ugyanannyit fogyaszt (flash videó lejátszásnál), mint maga a böngésző, ez 190MB, ami szerintem nem kevés. Nem tetszik ez nekem. A guayadeque nem fogyaszt sokat ...
Én a helyedben az Opera böngészőt beletenném, egy lap, youtube: 99/55MB (opera/operapluginwrapper, de utóbbi megy felfelé, hmm)
SeaMonkey: 100MB a yotube, semmilyen egyéb processz nincs, de ez egy régebbi seamonkey, azaz iceape (debian), a 2.0.11-es. Régebbi Firefox sem használ plugin-container-t, ez szerintem nem jó ötlet a fejlesztők részéről. (fagyjon csak le az egész böngésző ... így is lefagy)
Vannak egyéb böngészők is, próbálkozni kéne mással is, de talán a 'tube-ra használj Minitube-ot. 440MB böngészővel sok .. bár nekem most 'tube nélkül, kb 10 megnyitott lappal 421MB (Aurora11 böngésző). :-)
szerk.: 391MB, bezártam az IceDove-ot (SeaMonkey)
'tube-ra esetleg a Midori böngésző (páran használják, bár nem amolyan "valami miatt" szerethető alkalmazás ... talán éppen emiatt megszereted - kis/ebb/ erőforrásigényű)