Ott van szegény egyszeri, buta linux felhasználó, aki csak szeretné használni a számítógépét képnézegetésre, videókra, szövegszerkesztésre, stb.
Szereti a rendszerét, mert mindennek megfelel ami kell neki, ha nem megy valami, kevés utána olvasással megoldja.
Mivel szereti a rendszert, szeretné, ha jobban elterjedne, mert valami ismeretlen okból vagy csodabogárnak, vagy magának az ördögnek nézik, hogy nem Windowst használ. Fogja magát felmegy egy fórumra, és azt látja, hogy csupa kedves, segítőkész ember van ott, illetve egy két olyan, aki új és még ismerkedik a rendszerrel.
Kipróbálja magát, hogy mi lenne, ha ő is segítene azoknak, akik még nem értenek hozzá. Olvasgatja a kérdéseket, és egyre inkább csak az jár a fejében:
pár évvel ezelőtt valahogy én is elkezdtem használni ezt a rendszert, mégse voltak ilyen kérdéseim. Ha voltak, akkor már akkor megtaláltam a választ. Miért van az, hogy ők nem.
És a gonosz ördög megszólal belül... biztos az új felhasználó lusta, túl buta, stb. De akkor minek szenvedjek vele, ha nekem több erőfeszítés, mint neki, és én csak szeretném használni a rendszert?