tenkesTalán ide illik leginkább a felvetésem, a konkrét technikai topicokat nem akartam szétoffolni.
5 nappal ezelőtt újra kellett telepítenem az op.rendszert, de mivel nem akartam új Windowst venni, gondoltam, megpróbálom az Ubuntut.
Alig 2 napig tudtam használni, mivel a rendszer (összeomlott?letörölte magát?mi történt?). Első reakcióm, hogy kérdezzük meg a fórumon, mit lehet ilyenkor tenni. Jöttek is a válaszok, de sajnos számomra mind kínaiul.
Laikusként az a gondom, hogy egy ismeretlen fogalmat egy másik ismeretlennel magyaráztok meg, ezért nem jutunk előbbre. Írtátok, hogy nézzek utána, használjam a googlet, mert fárasztó minden amatőr kérdésre újból, meg újból válaszolni. Pedig, az alap kérdésem szombaton tettem fel, azóta keresgélek. Most több, mint két napi keresgélés és fórumozás után ott tartok, hogy a rengeteg részinformáció miatt már azt is keverem, amit az elején tudtam.
Ismerősi körömben a legtöbben (20-as, 30-as korosztály, értelmiségiek) még csak ki sem próbálták az Ubunut, tehát azzal, hogy itt vagyok, gondolom, nem én vagyok a leglustább/leghülyébb/legmaradibb.
Viszont egy olyan világban, ahol az átlag felhasználó ahhoz van szoktatva, hogy az egér mellett már a billentyűzetet is alig kelll használni, nehéz lesz okot találni arra, hogy miért ne azt az op.rendszert válassza, amit már a boltban feltelepítenek neki.
Nem lehetne beépítni a fórum motorjába egy olyan parancsot, ami pl a meghatározott alapfogalmakat automatikusan hivatkozássá alakítja? Fontos lenne, hogy ha olvasok egy kommentet, akkor a benne lévő szakkifejezésekhez találjak egy egyszerű, érthető magyarázatot. Enélkül nagyon nehéz és lassú a beilleszkedés.