rockopapa"le akarod e cserélni a drupalt?" Természetesen igen, erre gondoltam. Azt gondolom, a témaindítóban leírt kritikák nagy része nem a közösség rossz hozzáállásából fakadnak, csupán az alaprendszert kezdi kinőni a közösség. Teljesen egyedi fejlesztésre lenne szükségünk, de nem is ez a nagy feladat, hanem az átállás.
Új ubuntu.hu portál
DcNdrew"A technikai részét mutasd be. A felépítés kényelmi kérdés." Tapasztalataim szerint a kettő szorosan összefügg (amennyiben felépítés alatt nem a CSS-t, meg az oldal-elrendezést értetted, hanem az adminisztrátori kiszolgáló felületet). De rendben, feladat elfogadva. :) Hétvégén lesz időm írni egy vázlattervet. Előzetesen is fenntartom azt a véleményemet, hogy a szoftver létrehozása a legkisebb feladat lenne. Ennél egy-kettővel nagyobb feladat annak a rendszertervnek az elkészítése, ami alapján ez létrejöhet, mert itt nagy egyetértés szükséges. És mondjuk tizenötször-hússzor nagyobb feladat a tartalmak átemelése ÉS a szükséges új tartalmak létrehozása. Valójában kizárólag ez utóbbi miatt nem egy-két emberes feladat.
viktorbp1: Én nem szenvednék vele. 2: Bedobsz egy fullos oldalt és a kisebb bloggereknek elmegy a maradék életkedvük is, mert a kutya sem fogja őket látogatni. 3: Ha már mégis szenvednem kellene vele, akkor megfognám az egész ubuntu.hu-t és áthelyezném egy másik aldomain-re: archive.ubuntu.hu például. Az ubuntu.hu-n meg lenne mondjuk 2011.01.01-től a tartalom áthozva, ami mondjuk így is baromi sok, de legalább kivitelezhetőbb. A regisztráltakkal nem vagyok tisztában, de valószínűleg nem nagyon maradnak meg, max ilyenek, hogy google acc vagy facebook vagy valami openid-s bejelentkezés. Mindent összevetve én is segítenék.
Nagyszerű észrevétel(ek)!
gyarakilaszloELkezdtem.. vagy ELkezdtem.. szavazó gombok működésre bírása - folyamatban. válasz írási opció - folyamatban. elfogadni megoldásként a kérdés feltevőjének - folyamatban. néhol rosszul tördeli a szöveget, javítása - folyamatban.
SevoirEddig jó!
gyarakilaszloÚj nézet a főoldalon, azaz verzió 2
SevoirNekem tetszik, már régóta szorgalmazom, hogy ilyen legyen a fórum az oldalon csak sok eredménye nem volt eddig. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e belőle valami.
Szép lett a tervezet. Tény és való, hogy sokaknak tetszik, viszont segíteni kevesen tudnak, akarnak. Én azt mondom, hogyha érzel elég erőt magadban és van időd rá, akkor kezdj bele, keress hozzá embereket. Ha tudok valamiben segíteni én is beszállok, bár időm mostanában nem sok van. :( Ne törjön le a pesszimista hozzáállás, mert ha mindig csak abban maradunk, hogy nincs ember, úgy sem lesz belőle semmi, akkor valóban az fog történni... amíg nem kezdi el valaki, addig nem derül ki, hogy valóban nem sikerülhet, vagy mi magunk vagyunk ennek az akadálya. Szóval sok kitartást hozzá, és igyekszem követni a fejleményeket, ha lesz egy kis időm és lesz olyan tevékenység, amibe bele tudok szólni, akkor részt veszek benne. ;)
gyarakilaszloSzuper, és kit kéne meggyőzni ahhoz, hogy ez a kezdőlapra kerüljön fel? szoda
szodahttps://wiki.ubuntu.com/HungarianTeam/IRCMeetings Egyébként nem biztos, hogy rögtön az első oldalra kellene ezt betenni. Mert lehetne Tartalom beküldése->Fórumbejegyzés magyarázó részét is ezzel kezdeni, pl.: "Először nézd meg, hogy foglalkoztak-e a témával."
gyarakilaszloJövő csütörtökön lesz a következő megbeszélés, akkor felvethetjük a témát.
viktorbpÉn az egyedi fejlesztésektől fázom, mert ha lelép/külföldre költözik/családozni kezd az az egy-két ember, aki ért hozzá, akkor itt állunk egy oldallal, aminek a működését nem ismeri senki és senkinek nincs ideje karban tartani. A Drupalhoz, Wordpresshez sokan értenek legalább alapszinten, ahhoz könnyen találsz bármikor embert.
torosVagy például hangulatingadozás (gnome.hu) :(
blaselinuxszavazás működik :o)