A napokban telepítettem a kubuntu 12.04.1Lts-t és a topic indító által leírt hibajelenséggel én is szembesültem, ezért kerestem rá a megoldást itt a fórumon és így jutottam erre a bejegyzésre. Csakhogy! Nálam mindenféle jogosultság rendben van a sudo-val kapcsolatban amiről itt szó van, ezért az itt leírt "megoldás" sem működhetett, hiszen ami rendben van az ugye rendben van (gondolok itt a jogokra stb..). Így hát a jogosultságokat nem bizgeréltem! Akkor viszont mi lehet a hiba, hogy minden indításkor kapom a hibaüzenetet és tudtommal ez nem újdonság a kubuntu-ban, hiszen máshol is olvastam, hogy a felhasználók erről panaszkodnak.
A lényeg, hogy megtaláltam a megoldást és roppant egyszerű! Nem kell a sudo-val foglalkozni a felhasználók és csoportokban, mert nem ott a megoldás!
Megoldás:
/Kmenü/alkalmazások/beállítások/rendszerbeállítások - itt válasszuk az indítás és leállítás lehetőséget, majd ezen belül a munkamenetkezelés-t.
Itt válasszuk a bejelentkezéskor résznél az indítás alapállapotban lehetőséget - alapból nem ez az aktív, hanem a "legutóbbi állapot visszatöltése" - tehát kapcsoljuk át amire az előbb írtam! Majd Alkalmazás gombot megnyomni és a grafikus felületet újraindítani (nem muszáj reboot)!
Tulajdonképpen ennyi volt a megoldás és gondoltam megosztom, hátha valakinek hasznára lesz!? Meg...láttam, hogy ennek a topicnak a címében sem szerepel a "megoldva" ezért azt gondoltam, hogy nincs is megoldva. Szóval, akkor most megoldottuk ezt is:) Legalábbis, nálam működik!
Arra viszont megkérném a fórumtársaimat, hogy ha valakinek ugyan ez a problémája volt és most ez a bejegyzésem megoldotta a problémát, az legyen szíves jelezze itt! Akkor majd szólunk valamelyik moderátornak vagy a topic indítónak, hogy írja oda a címbe is. Köszönöm!
Szerk: Ezzel a hibával, már a kubuntu 12.04 Lts kiadásakor is szembesültem. Fura, hogy sok ember a mai napig panaszkodik erre a (nem is tudom, hogy minek nevezzem) bug-ra! Megjelenés óta már illő lett volna javítani, ha bug-ról van szó egyáltalán. Ha viszont nem bogár, akkor nagyon érdekelne, hogy pontosan mi váltja ki ezt a jelenséget! Annál is inkább érdekel, mivel a telepítés után azonnal jelentkezik, előtte meg csak a vidikártyát telepítettem, semmi mást! Arról nem is beszélve, hogy a kdesudo-t mint parancs, nem adtam ki sehol. Ebből arra következtetek, hogy valami alkalmazás akarja futtatni a parancsot, de mi és miért? Vagy miért futkosik ész nélkül magában? Ha pl...most beírom a terminal-ba, hogy
kdesudo
akkor kapom ezt az üzenetet ami érthető is, hiszen nem adtam meg további argomentumot. Ha beírom a terminal-ba, hogy
kdesudo dolphin
akkor ugye oké és miután bekéri a jelszót, elindul a dolphin. De!!! Ha én nem akarok semmit indítani a kdesudo-val, akkor az magától miért akar elindulni? Mert ugye el akar, csak nem tudja, mit indítson ezért hibaüzit dob (dobott idáig).
Valami itt nekem bűzlik! :) Na mind1, végül is megoldódott. De akkor is....izéééé!
Üdv....