Ubuntu 11.10-et használok
A sane honlapján megnéztem, hogy a medion MD 9705 típusú szkenner támogatása: good. Ezért meg mertem venni. (Az előzőekben egy mustek 1200 CP-vel próbálkoztam, de mivel a fórumos segítség és semmilyen más forrás alapján nem tudtam működésre bírni, megvettem ezt a támogatottság megnézése után).
Annyi a probléma. hogy természetesen nem ismeri fel sem a simple scan, sem az xsane. Írnak arról, hogy másoljam be az Artec48.usb fájlt az /usr/share/sane/artec_eplus48u helyre, de bemásoltam miden mappába ott, valamint a /etc/sane.d mappába is. A .conf fájlban módosítottam az elérési utat a /etc/sane.d mappába (gondolván, hátha ott megtalálja), de úgy sem találja meg, legalábbis mindig kiírja: nincs eszköz.
Nem tudom, tudna e valaki nekem ebben lépésről lépésre segíteni, mert már kezdek beleunni abba, hogy nem elég, hogy vennem kell másik szkennert, amit a sane a honlapjuk szerint jól támogat, hanem ráadásul nem is működik semmiféleképpen.
Egyébként kérdezném, nem lehet valahogy megoldani (akármilyen fejlesztés által), hogy a scannert is úgy felismerje, mint a nyomtatómat, ami még kész sem állt a nyomtatásra, de már telepítve volt. Mert a Windows egyből bár nem ismeri fel, de legalább telepíteni lehet hozzá illesztőt, itt meg örökösen buherálni kell különféle fájlokat, aztán vagy bejön, vagy nem. Mert az addig rendben, hogy tanultunk php-t meg Pascalt tanulunk egy hónapja, de az ilyen config meg stb fájlok szintaktikáját nem értem, és sokoldalas angol dokumentációkat sem szeretnék magamévá tenni, hogy egy nyamvadt szkennert beindítsak. Az rendben, hogy a legújabbakat nem ismeri fel, de az eddigieket felismerhetné és beállíthatná magától, akár terminálban, akár grafikusan, csak ne kellene örökösen össze-vissza módosítani, száz verzióban kipróbálni, napokig ezzel foglalkozni.