Valami félresikerült az oldal teljes verziójának betöltése során. A hiba javításához próbálja meg frissíteni az oldalt.

Ubuntu Androidra

DcNdrew

UdiÍgy már okés.

balzamon

BarnyLehet! De tekintve, hogy mennyi Androidos telefont adnak el, és a konkurenciának is biztosan lesz valamilyen hasonló megoldása -> lesz rá igény (nem a Linux miatt, hanem a telefon és a monitor eltérő mérete miatt, meg a sok felhasználó miatt) és ha lesz rá igény, akkor csak lesz gyártó, akinek megéri gyártani. Hogy őszinte legyek én kezdetektől KDE-s vagyok és az (K)Ubuntu-t is többnyire mellőzöm, pont ezért, de az a véleményem, hogy csak akkor lesz a Linux sikeres, ha lesz egy olyan Linux disztribútor, aki kirukkol egy olyan megoldással, ami sikeressé teszi a Linuxot. Miért ne lehetne épp ez? Ezt elérni pedig jelen pillanatban a Canonical-nak van a legnagyobb esélye. Valószínűleg már többen használnak Androidot, mint Linuxot, és csak egy dokkoló kell hozzá, monitor meg szinte minden háztartás van, ahol ilyen telefont fognak használni. -> Miért ne sikerülhetne?

Barny

balzamonTulajdonképpen én is hasonlóra gondoltam, vagyis arra, hogy valószínűbb az, hogy a Google fog kirukkolni a saját verzióval és azt az Android miatt vele kapcsolatban állóknak ingyen átadni, mint az, hogy egy "outsider" megoldását telepítenék a telefongyártók. Az persze nem kizárt, hogy a Google megvásárolja a Canonical megoldását, de kevéssé elképzelhető.

Barny

DcNdrewAz előre látással kapcsolatban térjünk vissza a témára egy év múlva. Ha neked lesz igazad, akkor küldök neked egy karton sört és ráadásul még örülhetsz is a Canonical megoldása térnyerésének, ha nekem, akkor tőled várok egy kartonnal ugyanebből a nedűből. Áll az alku?

DcNdrew

BarnyMit értesz az alatt, hogy „nekem lesz igazam”? Azt mondtam, hogy a telefonodat használni, mint hordozható PC, nem hülyeség. Meg mit is kell egy év múlva vizsgálni? Hogy elterjedt-e, van-e gyártó, több pénzt hoz, mint amit beleöltek, vagy mit? Mert könnyű azt mondani egy év után, hogy „Tessék, van két cég, aki Ubuntut tesz rá, mondtam, hogy lesznek!”, vagy „Nézd meg, csak két cég használja, sehol sincs még a megoldás!” Ezt jó lenne tisztázni. Egyébként nem iszom sört, majd valami azzal egyenértékűt kitalálok. Hogy miért nem hülyeség: Vegyünk egy céget, ahol prezentálni kell valamit. Kell hozzá kivetítő, egy notebook, amit vagy te viszel, vagy már ott van, utóbbi esetben pendrive, vagy ugye telefon, mint hordozóeszköz. Esetleg fent van a hálón. Gépet megnyitni, prezentációt elindítani, ha megy, megy, ha nem, nem. Függ az oprendszertől, fent lévő office-tól, akár annak a verziójától is. Másik lehetőség: van egy darab dokkoló, hozzákötve a projektor meg egy egér, esetleg klaviatúra USB-vel. Vagy bluetooth-szal az egér és billentyűzet, tök mindegy. Bedugod a telefonod, egyből kapod a képet projektoron keresztül, egérrel kattintasz a prezentáción, és megy. Mivel ugyanezen a telefonon csináltad meg, kicsit több esély van rá, hogy menjen, mint ha nem így történt volna. Csak nézd meg a Szabad Szoftver Konferenciákat. Nem egyszer fordult elő, hogy vagy fent volt a notin a prezentáció, vagy perceket szöszöltek azzal, hogy összekössék a kivetítővel, és akkor sem mindig volt tökéletes. Ehelyett fogja a kis telefonját, bedugja a dokkba, és megy. Nem notit vagy netbookot pakol, csak egy telefont. Szerintem.

DcNdrew

BarnyIgen, a Google is biztos elindítja a saját megoldását, lásd: Chrome OS. A sorsa meg már történelem.

Barny

DcNdrewEzek szerint nem áll. :) Egyébként én sem vagyok sörös. Szerk: Hogy tisztázható legyen az, mi alapján dől el ki nyert, teszek egy ajánlatot. Nevezz meg 3 gyártót én is megnevezek hármat. Ha négyen elérhető lesz, akkor neked van igazad és téged illet a karton sörrel egyenértékű díj. Az én jelöltjeim: Samsung LG Sony Ericsson

zfox

Barnyén a kínaiakra szavazok:) azok belenyomják majd feketén más színű felülettel a ubit... ;)

DcNdrew

BarnyAkkor mégis csak van benne valami, ha már négyet mondasz. :D Szerintem egy év alatt egy-két cég fogja felrakni, úgyhogy az a négy nekem sok. Persze attól is függ, hogy a Canonical hogy áll a dologhoz, illetve hogy mennyire van már kész. A HTC az elsők között volt, ha nem a legelső volt (a T-mobile-ok után), akik Androidot tettek a telefonjaikra.

DcNdrew

zfoxA kínaiak nem tesznek rá Ubuntut. Azt másolják le, ami már működőképes. Android a kínai telókon mai napig nincs, valami MTK nevű cucc van rajta, iPhone vagy Symbian kinézettel.

Barny

DcNdrewOK! Legyen kettő gyártó a nyerésed feltétele, de csak ötből, ezen kívül a három hazai szolgáltató (a nevüket nem írom le, de ezekre gondoltam: piros, kék, rózsaszín) hazai online boltjában megvásárolható legyen.....,de nem gyötörlek tovább, mert úgy is vesztenél, így meg nem lenne fair.

toros

DcNdrewEz nem igaz. A ZTE-nek és a Huawei-nek is vannak Androidos készülékei, és az elkövetkező hónapokban mindkét gyártó nagyon komoly Androidos telefonokat készül bemutatni: http://www.theverge.com/2012/1/9/2693899/huawei-ascend-p1s-first-hands-on http://www.theverge.com/2012/1/23/2727929/huawei-diamond-series-smartphones-mwc-launch-report http://www.theverge.com/2012/2/16/2801288/huawei-rumored-quad-core-processor-mobile-world-congress http://www.theverge.com/2012/2/20/2811302/zte-mimosa-x-announcement-android-4-0-nvidia-tegra-2-icera-modem

Attila87

DcNdrewMár a legújabb MTK alapú mobilokon is android van. És már érkezőben a ice cream sandwich: MediaTek MT6575 – ICS az alsóházban

DcNdrew

torosNem úgy értettem a kínait. :P A ZTE ismert név, meg a Huawei is.

zfox

DcNdrewez lol... ha ismertebb a kínai márka akkor az nem kínai? :)

DcNdrew

BarnyIgazából tök mindegy. Ha lenne annyi pénzem, hogy félre tudjam tenni, akkor fogadnék. Sajnos nincs. De tartom magam ahhoz, hogy fog néhány cég ezzel a megoldással élni.

Barny

DcNdrewÉn meg az ellenkezőjéhez. Pont.

DcNdrew

zfoxValahogy úgy. :D Én a másolatokra gondolok. Például, amire az van ráírva, hogy Phone, és úgy néz ki, mint egy iPhone. :D

Stradus

Nem olvastam 100%-ig végig az összes kommentet, lehet ezért nem tudom a választ arra a kérdésre, hogy ilyenek, mint Barny, miért regisztrálnak erre az oldalra? A 25e tagból, a legtöbb postból arra lehet következtetni, hogy 5e ember maga a megtestetsült fricskázó negatívum. Nem csak az a bajom, hogy itt borzolja a kedélyeket és vitatkozik az aláírása ellenére hanem, hogy egy, a Redmondi forumon ugyanakkor már a win8-at húzza le pl. Szóval ilyenek, mint ő, azok akiknek nem létezik jó dolog a világon, talán egy rekesz sört kivéve. Nos de rátérve az ötletre, nekem nagyon tetszik, sokat megadnék egy ilyen rendszerért. Webprogramozó vagyok, több projekten is dolgozhatok egyszerre, és több gép előtt megfordulok, mint ahány csaj után. (sajnos) Nekem már nem elég, hogy van nálam pár portable progi, a pendriveomon viszem magammal stabilnak nevezhető, installált Ubimat (mert ugye erre is képes) és dolgozom, ahol lehet. Megkönnyíteni a mindennapokat egy ilyen cucc, bár még nem minden munkaállomáson van HD monitor és talán ez a dokkoló kevésbé hordozható még, mint egy pendrive, de később mindenre lesz jó megoldás.

zfox

Stradus... el bírom majd képzelni hogy dokkoló helyett csak viszed a telefont visítasz egyet hogy ubi és a legközelebb lévő akármilyen monitorom megjelenik a unity és már nyomod is melót, mert wifin-bluetoothon átveszi a tv, hűtő,mosógép, porszívón lévő kijelző irányítását :)

DcNdrew

StradusCsak mellesleg: Miért kell több géphez odaülnöd? Nem egyszerűbb, ha szerver van, és arra dolgozol? Csak kérdem. :] Amúgy ilyesmi a felhasználhatósága, valóban. De még inkább, hogy ha mondjuk otthon dolgozol, és beviszed a munkahelyre a telefonodat, amin ugyanúgy folytathatsz mindent, mint otthon, másolgatás nélkül pl. Viszont ez inkább fícsörnek jó.

Barny

StradusSzemélyeskedésed téged minősít.

Stradus

DcNdrewVálaszom: bizonyos okokból. :D fícsör vagy fjúcsör? Mindenesetre MA igen, csak 'vagizásnak' lenne jó, de fel kell készülni a JÖVŐRE. A legkényelmesebb, valamint hosszabb távon még zöldebb megoldás az lenne, ha minden egy platformon egyesülne, magán a mobilon: a media center, családi megosztott tárhely, a számítógép, az internet, a gaming, és ehez nem lenne többre szükség csak egy kijelzőre (legyen az óriási LED TV, vagy egy 19"-os monitor) és a telefonra. Még a tapipadot is lehetne helyettesíteni a telefon kijelzőjével. Opcionálisan egy nagy erősítő és a gamereknek (és ugye a programozóknak, designereknek, 'CAD-előknek') a megszokott perifériák. Ahány családtag, ugyanannyi testreszabható rendszer, egyszerűen lehetne őket cserélgetni a dokkokban. Ez nagy eszme, biztos sokan leírták már, de jó látni, hogy erre halad, ha nem is a világ,de egy egyre növekvő hányada. Bizony még rengeteget kell várni, de ha a 2 magos telefonok után 2 évre megjelejt a 4 magos, és ha ilyen ütemben fejlődik tovább a mobil technika, a mi gyerekeink már csak a szerverszobákról fogják ismerni a gépház fogalmát. ;)

sipiatti

Dr. Anonymousde a teljes értékű desktoppal dolgozni is lehet, sőt, a legtöbbel dolgoznak is

« Előző oldal Következő oldal »