BarnyMit értesz az alatt, hogy „nekem lesz igazam”? Azt mondtam, hogy a telefonodat használni, mint hordozható PC, nem hülyeség. Meg mit is kell egy év múlva vizsgálni? Hogy elterjedt-e, van-e gyártó, több pénzt hoz, mint amit beleöltek, vagy mit?
Mert könnyű azt mondani egy év után, hogy „Tessék, van két cég, aki Ubuntut tesz rá, mondtam, hogy lesznek!”, vagy „Nézd meg, csak két cég használja, sehol sincs még a megoldás!”
Ezt jó lenne tisztázni. Egyébként nem iszom sört, majd valami azzal egyenértékűt kitalálok.
Hogy miért nem hülyeség: Vegyünk egy céget, ahol prezentálni kell valamit. Kell hozzá kivetítő, egy notebook, amit vagy te viszel, vagy már ott van, utóbbi esetben pendrive, vagy ugye telefon, mint hordozóeszköz. Esetleg fent van a hálón. Gépet megnyitni, prezentációt elindítani, ha megy, megy, ha nem, nem. Függ az oprendszertől, fent lévő office-tól, akár annak a verziójától is.
Másik lehetőség: van egy darab dokkoló, hozzákötve a projektor meg egy egér, esetleg klaviatúra USB-vel. Vagy bluetooth-szal az egér és billentyűzet, tök mindegy. Bedugod a telefonod, egyből kapod a képet projektoron keresztül, egérrel kattintasz a prezentáción, és megy. Mivel ugyanezen a telefonon csináltad meg, kicsit több esély van rá, hogy menjen, mint ha nem így történt volna.
Csak nézd meg a Szabad Szoftver Konferenciákat. Nem egyszer fordult elő, hogy vagy fent volt a notin a prezentáció, vagy perceket szöszöltek azzal, hogy összekössék a kivetítővel, és akkor sem mindig volt tökéletes. Ehelyett fogja a kis telefonját, bedugja a dokkba, és megy. Nem notit vagy netbookot pakol, csak egy telefont.
Szerintem.