Htibia Bios lehet volt barkácsolva azért nem jó, vagy csak nem egy elterjedt BIOS egyedieskedő megoldásokkal, azért nem vágjuk elsőre mit és mikor kell megnyomni, ezt aláírom.
a gépnek is lehetnek hibái, bár memóriahibával nem szokott végigfutni a telepítés, vagy már a CD-égetésnél kibukik a hiba (nem egyezik az md5).
alaplapi hibánál esetleg megy minden, csak mondjuk terhelés alatt áll le gép, vagy rásütött hangkártyánál lefagy a rendszer, ha ott van a hiba a hangkártyán és mondjuk indítunk egy fimet/játékot rengeteg effekttel.
proci hibával szerintem el sem indulna, vagy a bootoláskor megadná magát a rendszer, nem hiszem, hogy egy CD-írás/telepítés végig tud menni vele.
ha nagyvérű hardver van a dobozba kis kapacitású táppal, akkor lehet olyan, hogy leállítgat a redszer merevlemezt/hangkártyát/videokártyát üresjáratban, olyankor egy darabig megy a gép, de amint egyszerre kell mindnek számolni azonnal leáll a rendszer, ha régebbi az alaplap, akkor a speeker visít mint a fábaszorult.
a videókártyahiba meg olyan, hogy vagy elindul a rendszer és csíkos a kép/nincs kép/torz a kép, vagy el sem indul.
ezek nem általános érvényű szabályok de eddig ilyenekkel találkoztam, illetve a hasonló hibáknál azért 75%-ban be lehet lőni hol lehet a gubanc.
szerintem nem HW-hiba lesz.