mooattyiIgen azt tudom csak okoska azt hitte, hogy ezekből a kernelekből lehet Androidra is készíteni. Mert nem értette meg, hogy aki készítette a Romokat azt írta nekik, hogy ezek nem Androidra valók. Így kezdődött.
xda-n nézegettem és egy tag ezt írta "I've started porting 3.0.8 Android kernel to NookTablet. "
tehát ha ő nekikezdett a portolásnak akkor kell neki lennie valahonnan kernelnek.
és ha van,akkor másnak is lehet,és akkor lehet skatehez is barkácsolni....vagy most nagyon lesarkosítottam?
http://kernel.org/ használt mainline kernelt,de ahogy nézem van ott stabil 3-as is.
ezeket ti nem tudjátok felhasználni?
Ez volt a mesterek válasza:
Ha ilyen egyszerű lenne akkor mondjuk a CM team miért a régi kernel-t használja még mindig?
a NookTablet-nek mi köze a Skate-hez? még ha valamennyire egyezne a hardver, de közük sincs egymáshoz...
van egy csomó android cucc már rég ami 3-as kernel-t használ, de ez mennyiben függ össze ezzel az egésszel nem értem, Linus tavaly július 21-én tette elérhetővé a 3.0-ás kernel forrását...hangsúlyozom tavaly...azóta nem sikerült még senkinek sem Blade-re sem Skate-re - és egyéb eszközökre - kivitelezni, de nem a kernel forrása, hanem a zárt meghajtók és társai miatt amivel - többek között - a gyártók rendelkeznek...de megnyugtatásképpen lehet hogy nem is lesz kiadva és sosem lesz 3-as kernel ezekhez az amúgy is idejétmúlt eszközökhöz...
a hivatalos legfrissebb stable release kernel egyébként 3.2.7 ami ehónap 20-án lett kiadva!