suicideEz a sok felesleges topic engem is zavar. Nem tetszik az, ami a 8.04 megjelenése óta megy itt.
Arra gondoltam kéne csinálni valami ilyesmit: Ubuntu Beginner Team vagy akármi lehet a neve (de ezt láttam ma valahol egy pillanatra). Ezt nyugodtan odaírhatnánk a neve mellé mondjuk három hónapig. Így mindenki látná, hogy kezdővel van dolga. Mostanában minden topic fél oldal mentegetőzéssel kezdődik, hogy kezdő vagyok. Nem baj, ha most kezdi, csak ne húzza mások idejét. Ráadásul jönnek az rtfm kérdések.
Amikor regisztrál, akkor meg ne nyithasson azzonnal topicot, pláne blogot. Mert csak ilyenek lesznek mint ez a p0c0k gyerek, aki archway-t is alulmúlta a bemutatkozásával, mindezt kb 20 perccel a regisztrációja után. (Kompletten felrakott egy ZH kérdéssort, hogy oldjuk meg helyette - szerencsére törölve lett a topic)
jasper-re reagálva: mivel kezdő, valószínűleg nem ő fogja felfedezni a hibákat, szóval nem hal bele, ha azonnal nem nyithat rá egy topicot. Válogassuk össze neki a legfontosabb tudnivalókat és olvasgassa azokat. (Ki lehetne tenni egy Kedő vagyok/Kezdőknek/Olvass el vagy valami hasonló gombot is bal oldalra.
Az első egy hétben meg hozzászólást sem engednék neki írni. Csak kereshessen. Gyakorlatilag minden fontos dologra megvan a megoldás az oldalon. A kevésbé fontos meg ráér ennyi ideig.
Az első három hónapra meg minden topicindítás előtt megkérdezném tőle, hogy biztosan elolvastad a manual-t, google-t és rá is kerestél az ubuntu.hu oldalon a kérdésedre? Ha ennek ismeretében mégis indít topicot, akkor vagy tényleg fontos lesz vagy jöhet a szankció.