Nézzetek rá az alábbi phpBB3 témára: http://probuntu.ilbello.com/ A fórumnak illene alkalmazkodni a megnövekedett igénybevételhez...
Az oldal fejlesztése
Nem kritizálni akarok, de régen mielőtt megújult a weblap az a fórum nagyon áttekinthető volt, nagyon szerettem , és bevallom őszintén ide nem szivesen járok fórumozni, itt ez egy beépülő a fórum, de amikor rendes fórummotor volt meg minden, nah azokat az időket sírom vissza.... Amúgy minden oké, szép a weblap :)
[törölve]
csabiksMit értesz az alatt, hogy áttekinthető. Néha könnyű kritizálni (konktrétumok nélkül meg pláne), de akkor kérdezem, mi az amit változtatnál rajta?
AttilaTöbbé-kevésbé működik a dolog, csak néhány topicban vannak nagyobb túlburjánzások. Azzal szerintem nincs gond, ha egy topicon belül 2-3 kérdést tesz fel valaki (a kereső így is rátalál), és tíz-húsz hozzászólással még teljesen átlátható egy topic, így ezek is ellátják a feladatukat. A valódi probléma az ilyen topicokkal van - teljesen átláthatatlan... szerencsére ezekből nincs túl sok.
[törölve]Lehetne opcionalis, ki- es bekapcsolhato email-es ertesites? Aki akarna, hasznalna, aki nem, azt nem idegesitene... En elnek a lehetoseggel, nekem hianyzik. Bar ezt a hozzaszolast most nem biztos h jo helyre "biggyesztettem" :))) de szerintem jo otlet...meg a sajat hozzaszolasok megjelenitesenek lehetosege is.
maat[bocs, hogy a válasz gombbal írok be, de sajnos ie6 alatt kell netezzek...hosszú..] Néhány ötlet a fórummal kapcsolatban: a, Sokadszorra feltett kérdések kivédésére megoldás lehet a következő: mielőtt a felhasználó beküldi egy kérdését, ki kéne töltenie egy "címkék" mezőt, ami a bejegyzés címszavait tartalmazza (pl: Atheros, Wifi, Wlan, Acer), majd kidobna az oldal egy találati listát ezekkel a címkékkel az eddigi bejegyzések közül. e nélkül nem lehetne beküldeni új hozzászólást. (lehet ez picit vad ötlet :)) (kényszrített keresésnek nevezem első ötlet-gyermekem.) b, az egy kérdés - egy válasz nekem tetszik, de sok helyen nincs megoldás, vagy csak nincs megfelelően összegezve. márpedig ha a google kidob egy bejegyzést, alvárom (?) hogy az információ értékkel is bírjon. ezen probléma megoldása lehetne, hogy vagy a válaszadó (a hozzáértő, a"dzsanista", a "professional", vagy akár én, a "középhaladó :) "), vagy inkább maga a kérdező (!) a fórum végén leírná szépen pontról pontra a probléma mgoldását. így egy kellemesen áttekinthető mini dokumentációt kaphatnánk eredményül. (ezt követhetné a bejegyzés lezárása) (lehet ez picit még vadabb ötlet :)) (mini dokumentációnak nevezem második ötlet-gyermekem.) amin nem változtatnék az az aktuális fórumtémák kiemelése az oldalon (talán kicsit több témát jeleníthetne meg (esetleg profilban lehetne állítani, hogy mennyit)). kérlek benneteket, hogy gondolkozzatok a témán....
sdcProbaltam, nem rosz. Csak gondoltam, azok, akiknek eleg surgos lenne vmi problema megoldasa, de nem tudjak egyfolytaban a forumot csekoli vmilyen okbol(munka, egyeb), igy rogton tudnak, ha tortent valami. Lehet hogy "gyokerseg" amit mondok, nem tudom, de en hasznalnam, tippnek szerintem nem rossz(amig kikapcsolhato, de ezt gondolom nek kell hangsulyozni)...
Nagyon tetszős az ubuntu.hu! És az itteni ötletek pedig.. Elég, ha csak a legutóbbit nézem: "kényszerített cimkézés", igazán komoly, nem hátráltató a "rendes" topiknyitónak, és mindenkit "megtalál" a saját hibája. Bár... Nem egyszer volt, hogy a google site:ez keresés talált valamit, míg itt nemigen volt sikere a keresődoboznak... Az mennyire bajos, hogy integrálni egy ilyen google dobozt a jobb felső sarokba? És van még egy: mi a véleményetek a "sticky topic" nevű okosságról? Valamennyit csak csökkent az is a hirtelen topiknyitások számán, hm? (Köszönjük Emese..)
A "saját adatok" között fel lehetne tüntetni a PC adatait. Valahol már olvastam is... Szóval az, hogy pillanatnyilag milyen hibával küzd a felhasználó, sokszor pl egy adott hardverelem miatt van (pl egy - SATA vinyó, vagy - ATI kártya, esetleg - ACER Travelmate laptop, ilyesmik) Ilyenkor egy jól kitöltött adatlapnál elég ránézni az adataira, neki meg nem kell ezerszer leírni, milyen vas van az ubuntu alatt.