Megoldottam, egy ismerősöm segített Skypon! Ezúttal is köszi neki!
Hasznos lehet másoknak is, ezért megosztom:
Összegezve:
Az történt, hogy az Ubuntu telepítésekor rossz helyet adtam meg a Grub-nak, így felülírta a Vistás partíció elejét. Szerencsére mást nem. Ez akkor derült ki, amikor újraindítottam a gépet, és át akartam lépni Vistába.
Van rá megoldás:
Minden más (hozzáférhető) fontos fájlt biztos, ami biztos alapon ismerősnél átmentettem az ő merevlemezére. Aztán GetDataBack for NTFS v3.66 nevű program - www.runtime.org - , amit telepítettem egy ideiglenesen felrakott XP-re, de lehetett volna akár Wine alatt is. Pár kattintással látja a merevlemezeket, látja a partíciókat, csak megadtam melyiket célozza meg. Durván egy órába telt, mire összeállított egy fa struktúrát arról, amit lát azon a partíción. A lényeg, hogy a Users mappán belül a mappaszerkezet is, és a fájlok is érintetlenek voltak. Egérrel egy jobb kattintás a fölött a mappa fölött, amit vissza akarok állítani, és csak simán átmásolom egy biztonságos helyre. Ennyi.
Annyit kérnék hozzátenni ehhez a gyakorlott Linuxusoktól, hogy a fent említett Windowsos, nem ingyenes program helyett ajánljatok Ubuntura valót!