Na most nagy levegőt :) és kezdem is.
Gondoltam kicsit rendezni a kaotikus állapotot :) van 80as hardom és egy 300 as, mivel a 300as fel volt osztva 2 részre felét odaadtam az Ubuntunak, csak útközben nagyon megtetszett és gondoltam újra telepíteni okosan, ebbe kellene segítség, vagy még pár probléma.
Szóval elősször is a 80 as hardomon kezdtem és ott volt az XP amit használtam előzőleg és az van slave 1 en azt hiszem és a 300as értelemszerűen 2 esen, ha jól emlékszem most nem igazán bolygatnám még nem muszály...
Szóval a 300 ast teljesen az ubuntunak adnám, a 80 ast pedig ideiglenesen raktárnak használnám, aztán pedig a virtual boxnak adnám, hogy az xp nek is legyen hely, sajna van pár program ami nem megy rendesen.
Gondolom a 300 ast nem kell 2 partícióra kaszabolni, azért hogy egyiken a rendszer filek másikon a mentések legyenek, hallottam hogy ha home partíciót csinálok külön akkor ha véletlenül elrontom a rendszert az adatok megmaradnak, de mégis milyen arányban osztjam? Nem tudom felmérni mennyi kell a rendszernek, sok programot használok... Esetleg kellenek más csatolások is? swap biztos kell annak mennyit adjak, mert sokak szerint rengeteg a mostani 5GB amit kapott :)
Szóval az első kérdés, egy 300 as hardiskre hogyan kell "szépen" ubuntut rakni :)
Amiben nem vagyok biztos, hogy a slaveket fel kell cserélni? Nem szeretnék semmit elkutyulni, ma is meglepődtem mikor újraindítottam, hogy menjek át xp re egyik kis programot használni boot után nem találta a 80 as diskemet, akkor megcsináltam a próba cseresznyét, kihúztam az áram és a "tűs" kábelt majd vissza be működött, igaz egy darabig mert az xp kékhalált kapott mikor már nem működött :D Akkor ismételtem a procedúrát azóta dolgozik, remélem nem most akarja feladni a harcot a 80 asom mikor arra mentenék minden adatomat az ubuntu nagy telepítése alatt :D Megnyugodnék, ha lenne valami kivizsgálás, hogy meg akar halni a vinyó, vagy estleg más probléma volt.
Bocsi a rengeteg kérdésért, de most tényleg nagy átszervezést gondoltam és szeretném minnél simábban megoldani :)