Van nekem egy Ubuntu 7.10-es rendszerem amit január óta használok. Miután ez az első próbálkozásom, sokszor össze-vissza telepítgettem, jobbra-balra konfiguráltam mindent, jelenleg valamiért már nem is teszi fel az újabb frissítéseket, stb.
Ezért is gondoltam, hogy most már tényleg itt az ideje, hogy átálljak a 8.04-es verzióra. A sima telepítőn keresztüli disztribúció frissítés, nem tudom, hogy kellene-e egyáltalán, de nem működik...
Jelenleg külön partíción van a rendszer és a home könyvtár is, emellett van még egy swap és egy vista partíció. Szeretném az ubi rendszer partíciót kvázi legyalulni-újrahúzni, mert bizonyos alkalmazás összerendelések már nem működnek (ff nemismeri fel az oo doksikat, nem ajánl fel hozzá programot, adobe reader feltelepítése se volt egy jó ötlet...), és gondoltam ezt is szeretném javítani.
Ellenben néhány program beállítást szeretnék átmenteni az új rendszerbe is, mint pl. az ff jelszavak, könyvjelzők, gnome-commander ftp-kapcsolatok, skype, pidgin előzmények, grub menu stb... Az nem baj, ha magukat az alkalmazásokat egyesével újból fel kell raknom, ez még belefér, csak tudjam "importálni" a régi beállításokat ;)
Ha minden igaz, akkor elvileg a különböző programok beállításai a saját home könyvtáramban találhatóak, így azok nem "vesznek" el az újratelepítéskor, vagy ha backupolom, akkor vissza tudom másolni azokat a beállításokat, amik fontosak számomra.
Telepítésnél ilyenkor mit kell választani? Frissítés vagy sima új telepítés? És szimplán megadom, hogy melyik partícióra mit tegyen (rendszer vs home), és akkor menni fog? Vagy előtte töröljem a jelenlegi rendszer partíciót?
Azért kérdezek ilyen triviálisnak tűnő hülyeségeket, mert ubi alatt ilyet még nem csináltam, és nem szeretném elb@szni, hogy utána 3 éjszaka túrhassam vissza az adatokat...