Kőagy őrnagyNem untattál.
A napokban lettem 33 és a napokban vettem tíz év kihagyás (és nyugalom) után újra mobiltelefont, azon egyszerű megfontolásból, mert megy rajta a net (a telefon funkciót nem nagyon használom, ha nagyon fontos, bedobok negyvenöt bélást egy fülkésben, de sohasem annyira fontos), és még ébreszt is :), és bár tavalyi modell és csúnya is, meg lassú is, ellenben hardveres billentyűzete is van és ssh-n elérek vele egy-két gépet a világ végéről is (az nem lassú), és ez volt eddigi életem egyik kardinális problémája, hogy most hurcolásszak laptopot (nem hurcolászok ilyet, nem igaz hogy kényelmes, bár hordozható), vagy netbookot (ezt hurcolászom, ha komolyabb megmozdulásra kerülne sor, jó, ha ott van a csomagtartóban, tényleg mobil dolog, annyira nem kényelmetlen cipelni, mint egy laptopot), vagy most ezt a kis görcs műszert (SE MK16i), ezt gyakorlatilag zsebben is hurcolászom, cserébe vakulok, de pár parancsos szerverfelügyeletre kiváló.
Nem divatolok vele, és még az emilek is megjönnek rá, a bloatware-t (minden közösségi baromságot és a nekem szükségtelen holmikat) a doboz felnyitásától számított fél órán belül letakarítottam, az androidot frissítettem, a bloatware-t megint letakarítottam (nem vágtam még hogy megy ez, a frissítés visszarakott mindent), rootoltam, az addig eltávolíthatatlannak hitt szemetet mégiscsak letakarítottam, pár androidos ökörséget is beszüntettem.
Most van egy zsebgépem ami használható, viszont a kütyübuzik csak néznek, miért veszek ilyet, ha nem díszítem, nem telefonálok rajta, és random helyeken otthagyom (kicsi, könnyű, elhagyni is), bár mindig visszatalál (2 hét 3 elhagyás).
Az is igaz, hogy zene még nem szólalt meg a csipogóján, film még nem futott rajta, és a képernyőt sem taperolom csak legvégső esetben, mert van HW-billentyűzet(!).
És hogy miért is böffen ez fel bennem:
Mert bele lehet hülyülni minden újdonságba, de ésszel lehet az is, hogy az ember használja az eszközt és ne fordítva.
Tabletet például soha nem vennék (pár éve így voltam a taperolós telefonnal is, de a fent említettek meggyőztek, hogy lehet használni is, nem csak nyálcsorgatva böködni).
Ellenben a kijelzőn lévő zsírtól mindig iszonyodom, ezért a kompromisszumos megoldás.