Én éppen ma toltam fel win-re, és leírom hogy jártam, hátha ubuntun is tudod hasznosítani.
Nos a 2.0-ás nekem nem jött be, mert a regkulcsot nem ismerte fel a kliens gép, magyarul nem konnektált hozzá a master gép - (vagy nem is tudom hogy hívta). Nade a neten kutakodtam, és találtam olyan megoldást, hogy az 1.0.4-es doksija azt írja - ez a verzió problémamentes. Letöltöttem.
Elsőnek a tanári gépre tettem fel a master-t, és a regkulcsot kitoltam pendrive-ra (az installal együtt). Aztán a gépekre külön-külön a kliens-t tettem fel, megadtam neki a pendrive-on lévő kulcs elérési útját, és simán települt. Én a frissítést levettem 30 sec-ről 5 sec-re, és simán ment minden.
Vagyis amikor az ubuntura telepíted, lehet, hogy azt a kulcs izét nem másoltad ki, és annélkül nem látja a master a kliens-t.
Engem viszont az is érdekelne, hogyan oldható meg, hogy a tanári gép win-en van, a tanuló ubuntu-ra (11.04) boot-ol, (direkt, hogy kikerülje a felügyeletet), akkor is tudjam kezelni a termet. Persze sok kérdésem lenne, de látom, a válaszadók nem nagyon tolonganak, ezért is kérlek, ha valamit időközben kiokoskodsz, oszd meg velem, én is beszámolok mindenről. Eddig illegálisan a netsupport school-t használtam, ami tényleg jó, de ahogy a helyzet ma áll, állni fog, hamarosan át kell állni ingyenes oprendszerre minden sulinak, és nem akarok felkészületlenül ott állni, hogy a gyerek nem azt csinálja, amire kérem. (pl játszik) :-)