Egyébként egy felhasználóbarát operációs rendszernek nem az lenne a lényege, hogy mindent könnyedén (logikusan) meg lehessen csinálni? Nos, néhány ilyen apróság, és elmegy a kedve az embernek az egész Linuxtól...... kompatibilis a gépem vele, mégsem tudok egy csomó mindent megcsinálni Linuxszal, pedig nem nagy dolgok ezek, hanem tök alapok. Már napok óta folyamatosan szenvedek ezzel-azzal, de még a fórumon sem találok ésszerű megoldásokat. Utálom a Windows-t, szeretem a Linuxot, de így elgondolkodtató, hogy melyiket használjam.... a vége az lesz, hogy letörlöm, és felteszem simán, tisztán a Windows-t, mert ez így nekem nem gyerebe, hogy tök egyszerű dolgokat is ennyire bonyolult végrehajtani a Linuxon ([K]Ubuntu-n), órákig kell fórumokat olvasgatnom, hogy a hangomat fel tudjam venni, hogy scannelni tudjak, vagy egyéb egyszerű műveleteket végre tudjak hajtani Linuxon, ráadásul a videokártyám teljesítményét sem tudom 100 %-osan kihasználni, mert Linux..... nagyon egyszerű kérdéseket teszek fel, egy sima driver telepítést, de még azt sem lehet normálisan megcsinálni (pedig direkt olyan videokártyát vettem, ami 100%-osan kompatibilis Linuxszal). Skype-olni nem tudok, mert a beállításoknál (aminek épp ez lenne a funkciója) nem lehet megváltoztatni a hangeszközöket, egy átlagember nem tudja, mi az a PulseAudio meg ALSA, de még a Skype-ot sem lehet egykönnyen beállítani. Ha ez gondot okoz Linuxon, akkor még mi? Windows-t tökéletesen fel tudok telepíteni (anélkül, hogy X időközönként újra kelljen telepíteni, hiszen ésszel csinálom, rendezetten, portable-ingyenes programokkal tele, értve az egész rendszeréhez stb.), ott csupán néhány kattintás az imént felsorolt hibák "javítása" (bár Windows alatt javítani sem kell, mert ott sokkal könnyebben végre lehet hajtani mindent, ráadásul átláthatóbb sokkal az operációs rendszer, tudni lehet, mi van feltelepítve, milyen hardverek találhatók a gépben, a driver verzióját és kiadóját is könnyedén le lehet olvasni, nincsenek olyan beállítási lehetőséget egy adott programban, amelyek nem is léteznek vagy amelyek nem működnek [az esetek döntő többségében] stb). Elhiszem, hogy a szerverek világában vezető helyet foglal el az Ubuntu.... de ha muszáj lenne meggyőznötök pl. engem, hogy Ubuntu-t használjak, akkor milyen érveket sorakoztatnátok fel a Linux mellett azon kívül, hogy sokkal stabilabb a rendszer? (Nem olvasom át a hozzászólást, szóval maradhatnak benne helyesírási-nyelvhelyességi hibák, hiszen a felindultság vezetett ennek megírásához.)