Sajnos azért kaptál hideget - meleget, mert a topiknyitód eléggé belegázol a linuxos érzelmekbe :D
De ezt félretéve, annyit biztosan tudok neked mondani, természetesen saját tapasztalatból, hogy az itt jelenlévő hozzászólók többsége igen türelmes, és segítőkész. Egyszerűen csak a kérdést kell feltenni, és kapod a választ. Persze nem úgy, hogy megoldják helyetted, hanem úgy, hogy aktívan megpróbálod te magad is megoldani.
Én is megrögzött Windows-os voltam, sokat használtam az Ubit dualboot-ban, de valahogy mindíg zavart, hogy fizetnem kellett azért, hogy működjön a gépem.
Ez volt az oka a váltásnak Ubira. Azóta viszont olyan sokat tanultam, tanulok, hogy magát a tanulást szerettem meg. Nem vagyok öreg, vagy ilyesmi (34 vagyok) de rá kellett jönnöm, hogy SEMMIT nem tudok felmutatni amit a windows-os éveim alatt "tanultam" mivel nem volt olyan. Mióta Linuxot használok megtanultam PHP-t írni, weboldalakat szerkeszteni, adminisztrálni, gyorsan szövegszerkeszteni, képeket manipulálni, hálózatokat beállítani, sokkal szélesebb érdeklődési köröm lett, és sok embernek tudok folyamatosan segíteni (ami nagyon jó érzés ebben a világban :D ), sokkal türelmesebb, és meggondoltabb lettem mindenben, és ami a legfontosabb szerintem az az alázat, amit minden embernek illene megtanulni, hogy más tudását ne csak pénzben tudja mérni.
Nekem ezt adta a Linux.
Ha jól sejtem akkor azok is egyet fognak ezzel érteni, akik most neked próbálnak segíteni, és nem csak egyszerűen azt írják "Google a barátod... keress vazze.."
Nagyon sok Windows-os fórumon fordultam meg, és már csak azért sem tettem fel kérdést, mert majdnem minden második hozzászólás a kérdezőnek szóló valamilyen sértegetés volt, vagy egyszerűen tinik szórakoztatták magukat más szenvedésével. Itt ez csak nagyon elvétve fordul elő, és ha itt nem is találom meg a választ, biztos hogy valami utalást találok, ami alapján el tudok indulni.
Szóval ne add fel ilyen könnyen, kérdéseket tégy fel, ne azt ecseteld, mennyire rossz / jó a linux, és becsüld meg a választ és mások munkáját. Mivel attól hogy használod ezt a rendszert csak TÖBB lehetsz te magad is, nem hogy nem veszíthetsz semmit, de csak is és kizárólag NYERHETSZ azzal hogy használod.
Bocs hogy ilyen terjengős lett :D