szgyurcsak"A Windows 7 pontosan leírja, hogy milyen programokat frissített és miért..."
Ez igaz csak a Microsoft frissítésekre.
"A Windwos lehet atomstabil megfelelő hardware-en és a Gnu/Linux sem atomstabil. Láttam már lefulladni nem egyszer..."
Egyik sem tökéletes, de a Windows-zal több a gond. Nekem megfelelő hardvereim vannak, az XP néha mégis lefagy (nem mondom, hogy a Linuxszal nem fordulhat elő, de azért a fagyások, rendszerösszeomlások aránya mégsem mindegy), összeomlik a rendszer, vagy pusztán néhány nem összeillő szoftver miatt (melyeket szerintem jómagam fel sem telepítettem, pusztán a háttérben települt "valami") bekékhalálozik. De igazából mindegy is, mert úgy látom, nem sikerült megérteni, hogy a Windows-ra nem azt mondtam, hogy használhatatlan okádék, pusztán lényegesen instabilabb, mint a Linux. Ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen jól bekonfigurálni, viszont maga a megbízhatósága igenis megkérdőjelezhető. Legalábbis a többi operációs rendszerrel szemben.
"Nem hétköznapi használatra a Windwos-hoz is kellenek nem hétköznapi programok, amiket meg kell venni..."
Valóban, ilyen célra Windows kell, de mi itt nem használunk olyan programokat, amelyek ebbe a kategóriába tartoznak.
"Én nem sajnálom, hogy nálam tökéletesen teszi a dolgát a háttérben az operációs rendszerem, anélkül, hogy mindenféle és egyéb gondom lenne vele... :D"
Örülj neki, hogy neked ilyen jól megy, használd egészséggel. :) Biztosan ügyes is vagy, értesz hozzá (ahogy jómagam is Windows-hoz, én is meg tudok csinálni "tökéletesen" úgy egy számítógépet Windows-zal, hogy az ne fagyogasson le), de sajnos a tényeken ez mitsem változtat. :) (Nem lehet mindenkinek annyi pénze / olyan jó masinája, mint Neked.)
"Nem tapasztaltam, de ilyet már hallottam Gnu/Linuxszal kapcsolatban is, de ott sem tapasztaltam..."
Drága v. erős számítógépeken nem tűnik fel a rendszer egyik hibája sem, hiszen ha csak használod, és úgy működik, onnantól kezdve (gondolom) lesz*rod, hogy a háttérben mit csinál a rendszer és mit nem. Én mindenesetre szeretem az igényességet, és MINDEN hibát próbálok Windows alatt is kiküszöbölni, amennyire lehetséges, még akkor is, ha csak a Firefox kellene nekem. Tehát: óóó, valamit elrontottam, ezért kiír valamilyen hibaüzenetet? Nem érdekel, rákattintok az OK-ra és a gép megy tovább VAGY óóó, itt van egy ismeretlen eszköz? Nem érdekel, a gép még működik.... Na, én nem ilyen vagyok!
Röviden ennyi a véleményem, ha a tiéd más, az a te dolgod, te véleményed, te formálod kedved szerint. ÉN ezért nem ítéllek el. :)