aliengod 13. helyen áll a magyar,nem is rossz az a 31664-es szám. http://people.canonical.com/~dpm/langpacks-by-inst.html
aliengod PhaceÉn nem tippeltem volna ekkora számot,elég pozitív ha ennyien használnak Ubuntut. Terjed az ige:)
CruelAngel aliengodimho ez nem azt jelenti, hogy ennyien használják, hanem adott idő alatt ennyi letöltési kérés érkezett a magyar nyelvi csomagért. Én pl. két gépen is használok ubuntut, mindkettőn fent van a magyar és a japán nyelvi csomag is. Máris négynek vagyok számolva minimum.
eveli trombipetiA 13. hely az csak ránk jellemző. :) Ami szerintem nem is rossz, bár nem tudom hány nyelvi csomag érhető el az Ubuntuhoz. A linkelt statisztika szerint 179.
aliengod Jobban átnéztem a listát,a 125-ik helyen a Klingon nyelv áll 2851 letöltéssel. Abban a kvadránsban is népszerű az Ubuntu. xD
blaces Hm, érdekes, és csak ubuntut számolja? vagy a lubuntu, xubuntu, kubuntu is benne van? :D Lehet még a linux mint-et is beleszámolja? :D Én nem használom magyarul a linuxot, mindig hegeszteni kell őket, és az angol nyelv ilyen szempontból jobb.
[törölve] blacesOlyan, hogy kubuntu, xubuntu, lubuntu csak telepítő CD és projektszervezés szintjén létezik, a nyelvi csomagok mindben ugyanazok. Mintnél is.
tarsolyzsolt Mint sok esetben ebben a statisztikában is a trend lenne a fontos. Például érdekes lenne összehasonlítani 1-2-5 év távlatából, illetve más hazai disztrók nyelvi csomagjainak letöltési mennyiségével.
[törölve] tarsolyzsoltEzt a statisztikát kb egy éve vettük észre, akkor 26k volt az állása. Őszre emlékeim szerint ez felment 28-ra, most meg ennyi. Illetve még azt is hozzá kell tenni, hogy a szavazás eredménye alapján (ami pontatlan is lehet) kb csak minden második ténylegesen Ubuntut használó szavazónál van ez a statisztikaküldés bekapcsolva, vagyis egy merész (vajon mások is olyan lelkesen kapcsolgatják a statküldést, mint az itteni juzerek?) becslés alapján legalább 2* ennyi tényleges magyar felhasználó lehet a világban, ami azért nem rossz :).
aliengod [törölve]Így hogy tavalyi adat is van,még jobb. Meg mostmár egyre több helyen árulnak laptopokat ubuntuval,az is még megdobja majd. Láttam én is már Ubis laptopot boltban:) Plusz még szerintem egyre jobb az Ubuntu,főleg az olyan felhasználóknak akik az "out of the box" kategóriát szeretik.A buheramátrixosok meg úgyis Arch-ot használnak.