Az ubuntu legfrissebb kiadását használom a 12.04-et Persze tudom nem ildomos egy előzetes kiadást használni, de a szépek és jók amit iratok róla meggyőzek. Az első kiadás számomra ami jól kezeli a változó hálózati körülményeket, akkor mikor naponta többször is felfüggesztem a gépet. Ám egy bekapcsolás alkalmával felugrott egy ablak ami arról tanúskodott hogy a panel ikon stb ördög tudja mi is pontosan nem töltődött bé, és hogy eltávolítom-e az automatikusan induló programok közül. Én meg okosan igent mondtam. Azóta nincsenek a panelen ikonok: hálózatfigyelő, kékfog, kikapcsoló, óra meg ilyen finomságok. Ha valaki segíteni tudna abban hogy ez a folyamat újra működjön halás lennék. Megjegyzem gnome shell-ben és unity ben meg vannak a dolgok, de kisebb erőforrással bírok és kell a virtual box meg a 2 monitor, a gép meg egy picike 2 x 1,3ghz procival dolgozik

Ha van ilyen menüd, hogy Automatikusan induló programok vagy Indítópult vagy valami hasonló és egy kis szerencséd is van, még ott van (a neve utalhat rá: applet, panel, stb., de én régebbi rendszert használok) és csak a kijelölőnégyzetbe kell tenni egy pipát, majd újraindítani a rendszert.

• htbc válaszolt erre.

Egyébként melyik desktopról van szó? Hirtelen nem nagyon vágom. Mert Ubuntuban Unity van, vagy Unity 2D, de a hibaüzenet, amit írtál, inkább az XFCE-re (Xubuntura) jellemző.

gcsabeszVagy klasszikus Gnome-ra. Shell nélkül. :) Alt + jobb gomb a panelon, úgy lehet elemet hozzáadni, és szerintem az indikátorok hiányoznak, azt kell visszatenni. Még mielőtt valaki feltetet vele egy KDE-t, vagy egy Apache webszervert, mert miért ne.

berciXcoreigen a problemat jol ismerted fel, errol lenne szo, ugyanis a 12.04 beta1 ben benne van a gnome(gnome shell) gnome classic, gnome 2 is. A jelenseg a gnome2 es a gnome classic-nal all fenn, de a gnome shell nel nem. A javasolt alt+jobb gomb sem mukodik, a felso panel-en csak az alkalmazasok, helyek flirat talalhato es mukodik. Ugyanakkor huzd es vidd modszerrel hozza tudok adni alkalmazasinditot. De ugymond system try nincs

Kimaritesajnos az inditopultban nem szerepel erre utalo dolog, ez korulbelul a system try, es az autostartokban sem tudom pontosan mit is keressek

htbcHát, pedig valahogy az Ubuntu is hozzáadta az indikátorokat. Az a panel nem Compiz panel, hanem hagyományos Gnome panel. Alt+jobb gomb ad helyi menüt. Nem?

• htbc válaszolt erre.

berciXcoreNem sajnos Az a gyanum hogy az a folyamat nem mukodik ami pont ezert a dologert felelos. azt a folyamatot kene valahogy elinditani, akar egy timeout-os skriptel a z inditopulthoz hozzaaddni. De mint mondtam voltam olyan boci (a barom becezve) hogy a munka heveben ugy tiltottam le a folyamatot hogy meg se nagyon neztem hogy mit! htbc

htbcTehát a panelon Alt+jobbklikk nem csinál semmit? Ha maga a panel fut, akkor a helyi menüje is működik. A helyi menü nem külön folyamat, jól is néznénk ki. Ennyire még az Ubuntu sem alakíthatta át a Gnome panelt. Vagy akkor az nem Gnome panel. Ilyenek nincsenek? http://i42.tinypic.com/rc0vv9.jpg http://i44.tinypic.com/30v199h.jpg

• htbc válaszolt erre.

htbcTudsz készíteni másik panelt? És azon működik-e hozzáadás? Másik felhasználóval próbáltál belépni és ránézni erre a problémára? dconf-editor (alkalmazás) Ebben megnéznéd a paneled és az ikonokat? Van egy ilyen is: Egy, az asztalra/panelre kihelyezett, apró "script" kicsit felgyorsítja az újraindítási macerát. Ez álljon benne: killall gnome-panel sleep 5 gnome-panel A sleep érték azért kell, mert ha jóféle a géped, újraindítás után bebugzódik, hiszen még az előző panel-app-ok ki sem léptek. http://ubuntu.hu/node/23959

• htbc válaszolt erre.

berciXcorenem sajnos ilyesmivel nem rendelkezek, de szeretnek! ugy teszek mint a gyerekek... htbc

KimariteA dconf editor az cucc, de ott be van pipalva hogy az indikatorok megjelenjenek. A problema szerintem az hogy a folyamatot letiltottam ami ezeket a beallitasaiat olvassa. A script az ok de a panel ugyanaz jelenik meg mert.... ez az az alfolyamat az atok le van tiltva. Azt mar probaltm volt hogy krealltam egy masik felhasznalot es lam neki a tuti mert vannak ikonhai. El is kezdtem volt az osszes hom/ user/ .config autoastart dolgokat vegignezni hogy az en fiokom es a masik uj fiok kozott mi a kulonbseg de nem tudtam rajoni a szenakazalban hogy pontosan mit is keresek csak annyit udtam hogy valamilyen szena es nem pont tu. Mert ha tu kellett volna legyen megtalaltam volna. Meg ugy is krestem ogy a modositas idopontjaval merthogy azt orara tudtam volt. Semmi. Es most nekiallok a linknek htbc

kozben jott egy crash na de volt ez mar, hatha ez segit http://imageshack.us/photo/my-images/195/kpernykp20120419095055.png/

htbcA másik felhasználónál: >>> Rendszerfigyelő vagy htop (a terminálban) - mi lehet a folyamat. De hamarosan kész a stable, hét nap.

• htbc válaszolt erre.

Kimaritefelek tole hiaba jon a stabile ha en a folyamatot letiltottam beallitatlan marad, vagy egyantalan nincsenek beallitasai a home mappamban, mert.... kilottem..hihi htbc

htbcMegkérdezem helyetted: - "Mi lehet ez a folyamat?" hm. Mi lenne, ha a másik felhasználónál néznéd meg az automatikusan induló folyamatokat és aztán összehasonlítod. ... már csak 6 nap a tanulásra (mi lehet a hiba oka) ... oszt' egy friss telepítés a ropogós, érett gyümiből - új /home-al. ;)

• htbc válaszolt erre.

Kimariteneztem neztem, de nam az inditopultban van a dolog hanem valahol az autostartban, de nem tudtam rajonni, mert nagyon sok a kulonbseg. Az uj home meg felejtos mert kulon particion van hogy megmaradjanak a beallitasok.

htbcLegjobb lenne persze visszaemlékezned, mit tiltottál le. Használhatod a megoldásig a másik felhasználót, de ez lényegében - majdnem - annyit jelent, mintha újratelepítenéd a rendszert, mármint a telepített alkalmazásokat tudod használni ... alapbeállításokkal, ez, gondolom, sok előny. Másrészt érdemes lenne a másik felhasználónál legalább egy visszaállítási pontot készítened (systemback alkalmazás). A Synapticban meg tudod nézni a panel "alkalmazás" könyvtárait ... nem tudom (mert nem ismerem) a unity --reset parancs ebben az esetben eredményes-e. Például: Ctrl+Alt+F1 után: unity --reset De előtte pipáld vissza a Unity-s plugint (a Compizos Unity Plugint a CompizConfig beállításkezelőben tudod iktatni.) http://ubuntu.hu/node/24880 Inkább az előbb írt jöhet be, de: Töröld az alábbi mappákat és indítsd újra gépet: ~/.compiz ~/.config/compiz-1 Ha "ráismersz" a Compiz-ra és a Unity-re.

• htbc válaszolt erre.

htbcA notification-daemon nem indul el, de össze is omlik. nyugodtan küldd el a hibajelentést :)

• htbc válaszolt erre.