berciXcoreNem sajnos Az a gyanum hogy az a folyamat nem mukodik ami pont ezert a dologert felelos. azt a folyamatot kene valahogy elinditani, akar egy timeout-os skriptel a z inditopulthoz hozzaaddni. De mint mondtam voltam olyan boci (a barom becezve) hogy a munka heveben ugy tiltottam le a folyamatot hogy meg se nagyon neztem hogy mit! htbc
Gnome panel ikonok 12.04
htbcTehát a panelon Alt+jobbklikk nem csinál semmit? Ha maga a panel fut, akkor a helyi menüje is működik. A helyi menü nem külön folyamat, jól is néznénk ki. Ennyire még az Ubuntu sem alakíthatta át a Gnome panelt. Vagy akkor az nem Gnome panel. Ilyenek nincsenek? http://i42.tinypic.com/rc0vv9.jpg http://i44.tinypic.com/30v199h.jpg
htbcTudsz készíteni másik panelt? És azon működik-e hozzáadás? Másik felhasználóval próbáltál belépni és ránézni erre a problémára? dconf-editor (alkalmazás) Ebben megnéznéd a paneled és az ikonokat? Van egy ilyen is: Egy, az asztalra/panelre kihelyezett, apró "script" kicsit felgyorsítja az újraindítási macerát. Ez álljon benne: killall gnome-panel sleep 5 gnome-panel A sleep érték azért kell, mert ha jóféle a géped, újraindítás után bebugzódik, hiszen még az előző panel-app-ok ki sem léptek. http://ubuntu.hu/node/23959
berciXcorenem sajnos ilyesmivel nem rendelkezek, de szeretnek! ugy teszek mint a gyerekek... htbc
KimariteA dconf editor az cucc, de ott be van pipalva hogy az indikatorok megjelenjenek. A problema szerintem az hogy a folyamatot letiltottam ami ezeket a beallitasaiat olvassa. A script az ok de a panel ugyanaz jelenik meg mert.... ez az az alfolyamat az atok le van tiltva. Azt mar probaltm volt hogy krealltam egy masik felhasznalot es lam neki a tuti mert vannak ikonhai. El is kezdtem volt az osszes hom/ user/ .config autoastart dolgokat vegignezni hogy az en fiokom es a masik uj fiok kozott mi a kulonbseg de nem tudtam rajoni a szenakazalban hogy pontosan mit is keresek csak annyit udtam hogy valamilyen szena es nem pont tu. Mert ha tu kellett volna legyen megtalaltam volna. Meg ugy is krestem ogy a modositas idopontjaval merthogy azt orara tudtam volt. Semmi. Es most nekiallok a linknek htbc
kozben jott egy crash na de volt ez mar, hatha ez segit http://imageshack.us/photo/my-images/195/kpernykp20120419095055.png/
htbcMegkérdezem helyetted: - "Mi lehet ez a folyamat?" hm. Mi lenne, ha a másik felhasználónál néznéd meg az automatikusan induló folyamatokat és aztán összehasonlítod. ... már csak 6 nap a tanulásra (mi lehet a hiba oka) ... oszt' egy friss telepítés a ropogós, érett gyümiből - új /home-al. ;)
htbcLegjobb lenne persze visszaemlékezned, mit tiltottál le. Használhatod a megoldásig a másik felhasználót, de ez lényegében - majdnem - annyit jelent, mintha újratelepítenéd a rendszert, mármint a telepített alkalmazásokat tudod használni ... alapbeállításokkal, ez, gondolom, sok előny. Másrészt érdemes lenne a másik felhasználónál legalább egy visszaállítási pontot készítened (systemback alkalmazás). A Synapticban meg tudod nézni a panel "alkalmazás" könyvtárait ... nem tudom (mert nem ismerem) a unity --reset parancs ebben az esetben eredményes-e. Például: Ctrl+Alt+F1 után: unity --reset De előtte pipáld vissza a Unity-s plugint (a Compizos Unity Plugint a CompizConfig beállításkezelőben tudod iktatni.) http://ubuntu.hu/node/24880 Inkább az előbb írt jöhet be, de: Töröld az alábbi mappákat és indítsd újra gépet: ~/.compiz ~/.config/compiz-1 Ha "ráismersz" a Compiz-ra és a Unity-re.
htbcA notification-daemon nem indul el, de össze is omlik. nyugodtan küldd el a hibajelentést :)
KimariteHello Unity feluleten megvannak az ikonok ott nincs gond! Gnome classic es gnome 2d- tuntek el Mas felhasznaloval nem buli a dolog mert sok dokumentumhoz nem kapok hozzaferesi jogot, elbibelodhetek pont ugy egy hetig a jogok allitgatasaval. Most a unity 2 d feluletet hasznalom, mert talan eroforrasigenyben kb ugyanaz ahogy en eszrevettem mint a gnome classic compizzal. A compiz nekem kafa mert az alt-tab es super-tab ra az ablakvaltokat beprogramoztam, es a sok ablak kozott a ket monitoron nagyon bevalik a dolog. Unity 2 d nel csak az alt-tab beallithato es csak picike ikonok jelzik az ablakokat, 4-5 oocalc ablaknal pedig el kell olvasgatni melyik micsoda ahelyett hogy forma utan felismernem. Igy jartam, de nem hagyom magam. htbc
trombipetiMeg 6 nap es csak ossze fog az jonni, nagyon nagy leptekkel javul, mar vagy 2 hete hasznalom elesben. htbc
htbcHa nem lenne hiba a dconf-editorral ikonméretet is állíthatsz. A hozzáférési jogok nem bonyolultak, nézz rá erre a kettő parancsra - akár itt a fórumon; chown (tulajdonos), chmod (hozzáférési jog). Az Ubuntu Tweak alkalmazással a rendszer alapértelmezett beállításait tudod visszahozni (nézd meg, milyen beállítások vannak ... nem mindegyiket kéne, de nem tudom leírni röviden, többnyire egyértelmű), azonban előtte egy Ubuntu Tweak-os biztonsági mentést célszerű készíteni (arra az esetre, ha nem a megfelelő beállítást állítottad "alapra"), mert a beállításaid elvesznek, viszont a hiba eltűnhet. Ezután a témát, ikonokat, panelt visszaállítod arra, ami neked tetszik (ezt kell nagyjából keresni).