Na szóval kaptam egy laptopot, rajta ubuntuval. Lusta voltam lecserélni, főleg mert most kevés az időm a linuxot babrálni. Na aztán történt, hogy úgy alakult az életem, hogy ma este 11 órakor el kell utaznom messzire, de előtte vártam egy rém fontos dokumentumot e-mailben, amit ki kellett nyomtatnom, mert magammal kell vinnem. Nyomtatva. A doksi meg is jött, s ki akartam nyomtatni az asztali gépemen, amin nem ubuntu van. Oda volt beállítva a nyomtató. Na és ekkor jött a kínos meglepetés: a rendszer totál összefosta magát! Lemerevedett amikor kiadtam a nyomtatási parancsot, és semmire sem reagált! Újraindítottam, de megintcsak ez lett belőle. És én meg tiszta ideg lettem, mert azt a doksit MUSZÁJ volt kinyomtatnom! Végső kínomban megpróbálkoztam a laptoppal, bár oda még nem lőttem be a printert. Bekapcsoltam, rádugtam a nyomtató USB kábeljét, és el voltam készülve a legrosszabbakra, mert eddig akárhány disztrónál is próbálkoztam beizzítani a printert, mindenütt kínszenvedés volt. Pedig megtettem ezt már UhuLinuxon, GoboLinuxon, PuppyLinuxon és ArchLinuxon is.
Ám az ubi más volt! Alig dugtam be a kábelt, máris felbukkant egy ablak, amiben közölte hogy a nyomtató csatlakoztatva van, sőt még a nevét (típusát) is kiírta. És semmit nem is kellett állítanom neki, azonnal nyomtathattam! Igazi luxusélmény volt!
Igen, hát az unity felület nem tetszik, de azért határozottan vannak előnyei ennek a disztrónak. És végülis az unity sem kibírhatatlan, most már, hogy feltettem a classicmenu-indicatort.
Szóval egy óriási jópont van most a részemről az ubuntunak, mert irtó kínos helyzettől mentett meg, nagy gond lett volna, ha nem sikerül kinyomnom azt a doksit.