depIgazából a debian jó, tudja, ami nekem kell. DE (és jön az örökös "de" ) ha nem szarakodna az ubuntu pl a google earth-el, akkor az lenne. Kb 100-szor lassabban döglődik vele, mint a debian, amin pörög. Ami normálisan csak pár másod perc, azt az ubi az earth-el több perc alatt éri el. Pl hogy egyáltalán elinduljon dolgozni a kezdeti bejelentkezős kis bolygó forgás, és firkálgatás után. Meg persze az ubi valamiért most iszonyúan sok RAM-ot eszik, amikor dolgozik. Alapban jó, csak ne kelljen semmit tennie.
Szóval, ha ez nem így lenne, nekem tökre jól elmenne az ubi 12.04 fallback gnome-mal effektek nélkül. És akkor lenne 5 év, amíg csak használnám. Most valahogy egy ideje vágyom a dög unalmas rendszerre, ami csak működik. :) Be jönne, hogy évekig ne buzeráljam. Hú, morcos vagyok már a sok vacakolás miatt, hogy egyikkel ez, a másikkal az a baj, max a bajok mennyisége különböző, de azért van. A büdös kis xp-men nem volt ennyi gondom éveken át. :)
Tegnap már a 10.04 vissza pakolása is eszembe jutott futólag egy pillanatra. Aztán csinálok belőle egy saját telepítő cd-t, és a következő sok-sok évben csak azt rakom fel. Nem kell rá frissítés, nem kell semmi. Így ment az xp-m is, sose frissítettem, meg a vista-n is azonnal lekapcsoltam.
Mi baj lehetne vele így ? De most komolyan. Miért ne használhatnám a jövőben ugyanazt a saját cd-mről ?