KimariteIgen, néztem most a másik témában a conky-s képen az asztalodat. Szép, egyszerű. A google föld a weboldaláról magyar nyelvet választva az oldalon. Letöltöttem, utána gdebivel telepítettem. Én alapból rárakom a gdebit, mint a synapticot is tettem (ez már szerencsére magától fel van téve a cucc részeként ) . A gdebi kell nekem a google earth-hoz, google-chrome-hoz (bár most épp nincs fent, még gondolkodom ), és az operához (ha kell, most ez sincs) .
A wheezy-m az alfa1 netinstallból van, nemrég újra raktam, pár napja. Így gondolom az új kernel és a frissítések is fent vannak. Mint írtam már, nekem a béta1-es isok nem mennek , megakad a hálózati hardware keresésénél, nem megy tovább. Ezért tolom fel az alfával, és mivel netinstall így minden a friss csomaggal jön úgyis. Így nekem wheezy van a sources.listben, csak a non-free contrib lesz hozzáírva minden meglévő sor végére.
Nem használok napi vagy egyéb iso-t, csak azt ami wheezy-s, ez hamarosan fagy majd, aztán csak javulgat még talán kicsit lassan. Liquorix-ot egy ideje nem használom, hogy lehetőleg minimálisra csökkentsem az esetleges kockázati tényezők számát. Így marad a saját kernele.
Köszönöm. Az xfce-vel le tudtam ennyire egyszerűsíteni az asztalt. Még vacakol néha a wheezy, de majd jó lesz. Hamarabb mint az ubi. Sajnos.