Nem indul a gép !!! Segítségre van szükségem. (Bocsánat, de nem találtam megfelelő fórumot, valami régibe pedig a kutya se veszi észre)
Szóval a helyzet (már amit egyáltalán tudok mondani) :
barátnőm laptopja : Asus F5N X50N-AP101C), kb 5 éves
xp és ubi 10.10 van rajta
eddig semmi gond nem volt vele soha
Gubanc: Tegnap este is még szépen rendesen működött minden, aztán kikapcsolta. Ma én akartam bekapcsolni, hogy megnézzek valamilyen infót a dvd meghajtóról. Máskor is kapcsoltam már be. :)
Táp bedug, tető felnyit, ki/bekapcs gomb megnyom. De erre a következő 10-20 perceben csak annyi volt a válasz, hogy mintha 1-2 másodpercig elkezdene indulni a gép, kicsit mozdul a dvd, s talán a vinyó is, halk pici hangok, de az egész csak 1-2 mp, és semmi, ezt ismétli mindig. Nem indul semmi. Se bios, semmi. Tettem be live cd-t, live pent, semmi. Próbáltam kikapcsolni, bekapcsolni, ctrl-alt-del , akksi ki-be, semmi. Itt angliában amiért egy szervíz talán hozzányúl, és csinál vele valamit, annyitól picit többért (kb 1-2 heti bérért vehetek az 5 évesnél újabb-jobb olcsót) . De nem szeretnék, ha nem muszáj. Nem azért spórolunk mindenen, meg dolgozunk mint az állat. Továbbá ott a vinyó, teli képekkel, dokumentumokkal a laposban.
Van ötlet megoldásra, mi a fene lehet, vagy mit lehet tenni ?