Dr. AnonymousKösz, közben rájöttem, és találtam 1-2 youtube videót meg oldalt erről.
A cucc nem akart gyorsan mountolni, ezért nem találtam. Aztán meg én is hülye voltam, és nem próbáltam meg előbb gparteddel megláttatni. Így már szépen csatolja magát, és mint cserélhető adathordozók meg van minden.
A lényeg, hogy a vinyón nem csinált semmit, csak kivette, és benyomta egy HDD enclosure-be. Ugyanúgy van érintetlenül a lelke :)
Bootolnom nem kell róla, ugyanis a gép besz..t véglegesen, ezért lett véve egy új. Nem az enyém, ez a volt barátnőmé. Ő vett egy újat, amin gyári win 7 van, így neki már nem kell a régi vinyóján lévő rendszer, sem xp, sem ubi. Tehát csak az adatok a lényegesek. Azokat meg látja az ubim. Így majd szelektálás, másolás, rendezgetés, aztán ha a win 7 nem akarja ismerni az ext4-et, még átteszem az egészet egy ntfs-re, aztán kész is :)
De ez az enclosure egy jó dolog , veszek egy ilyen olcsón, hozzá egy sima megfelelő méretű desktop vinyót, meg egy csavarhúzót :) . És olcsóbban kijövök mint egy bolti external hdd-vel . Na, ez jó pofi.
Amit nem reklámoznak nagyon :) . Hát ez az üzlet.
Na, én letojom, most már ezt is megtanultam, nem fájt nagyon. Hurrá.