shikantazaA restricted extras csomagot egyenként fel lehet tenni squeeze-re is, igazán nem nagy bűvészet (ha az xcfa alkalmazást felteszed, abban láthatóan a hiányzó kodekeket kell telepítened), wheezy-re még könnyebb :) .
A legújabb ffmpeg csomag még ad valami pluszt ;) igaz nekem Ubuntu PPA-ról van fenn, de lehet a wheezy-ben megvan talán ugyanaz vagy a multimedia tárolóban is (utóbbi okozhat gondokat, ha felveszed). Ennek utána nézek, nem tudom, melyik ffmpeg van a wheezy-ban és a multimedia-ban. ... a multimedia tárolóból úgy is lehet telepíteni (az alap tárolóban nem meglévő csomagokat, mert, ha megvan alaptárolóban, az kissé nehezebb - néha és a magasabb verziószámú csomagok, függőségek miatt), hogy felveszed (GPG kulcsot is felvehetsz, de ... ezt hagyjuk), telepíted a csomagot és függőségeit, majd kiveszed a tárolót (komment: #) és ennyi. Bobi64 kérdezett egy csomagra, azt így telepítettem, sajnos most nem jut eszembe, mert visszaállítottam a rendszert valami apropóból, talán a Qt-al szórakoztam, balul vagyis az eredmény nem annyira tetszett. De visszateszem majd nemsokára a "DVD" rippelő alkalmazást úgyis, akkor megmondom, mi volt (bár neked a pontos név nyilván nem lényeges).