kukimukiSzerintem én. :)
Szóval, a kde Maya-n elég jól megy, vheezy-n kevesebb rammal, de nem annyira használható. A Maya jobb, és 230MB táján indul néha. De a kde nem annyira jön be nekem és az 1GB rammal bár szépen megy, ha online film vagy más dolog van akkor az igány felmegy. Ezekben a nagy DE-kben az is a jó, hogy annyi mindent lehet állítani, de nekem néha ez megy az agyamra. Mi, hol, hogyan ? Olyan jól esett a crunch OB-vel, vagy az lxde valamin. Egyszerű, nem akar túl nagyon újítani. Nekem totál elég. A kde elősször csak a gidikam miatt jutott eszembe. Mert az jó csomag, csak hozza a fél kde-t. Hát akkor gondoltam, legyen eleve kde. Praktikusabb. De még ha nem is éretni a gépen, nem tetszik valamiért az a nagy ram éhség, mármint az összhöz képest. Ha 3GB-om lenne, tojnék rá. Filőztam így, a kubin is, mert valahol talán azt mondták az karcsúbb teremtés mint a Maya. De a kubi nem igazán működik. Na mindegy. Szóval, vagy kde-s cucc, pl maya, vagy lxde-s és a digikam+afélkde . Lehet, hogy az utóbbival járok jobban. Ezért megnéztem a wheezy lxde-t liquorix-szal , de valami gebasz volt. Aztán eszembe jutott mi az ami light:
- lubi nem frissít, max ha mini iso-ból teszem fel, és reménykedem, hogy azutám már túl lesz a nehezén. Nem tetszik, hogy 1.5 éves.
- crunch OB-vel, a legutóbbi stable-ban utálom, hogy a network manager nem képes megjegyezni a wpa jelszót, és minden bekapcskor gépeljem, meg a sajátomat is. Továbbá tele van xfce-s cuccal. Valami vagy light OB-LXDE vagy nem. Minek farsolnak ?
- squeeze lxde . Jó, semmi negatívum. Bár nem a legújabb böngészők, stb van benne, és lassan lejár az ideje. Ez az enyémen nem zavarna, de a barátnőm csúnyán nézne rám, kb fél év múlva, vagy mikor jön a 7-es.
Sok a nyűg, a szempont, meg még legyen jó is, működjön is :) . Mi a fenét akarok én ? :)
Ami tartósan fent van, és használom az ubi fallback módban 0 effekt . Keveset eszik, bajom nincs vele. Max a goggle earth lassan megy rajta, Rozi néni lehagyja, még háton fekve is. Meg sok sok frissítés jön rá. Remélem egyszer elfogy, vagy legalább nagyon lecsökken.
Szóval, továbbra is gondolkodom tehát vagyok. Ha esélyeket nézek, az ubi falback, vagy a maya kde. 5 év, minden benne.