KimariteKedves Kimarite, nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Elolvastam a leírásodat, s úgy találtam, ez a módszer rendkívül hasonlatos ahhoz, mint amikor még én régen, a GoboLinux használata során telepítettem programokat azon disztribúció alá. Többek közt például épp a Firefoxot is. De volt rá példa, hogy így telepítettem a LibreOffice-ot is. A módszer tehát amit leírtál, ismerős volt, és sikerült is így feltennem a Firefox12-t, működik is, e hozzászólást már azalól írom. Mégis, azt kell mondjam, picit csalódott vagyok, mert ez azért mégiscsak afféle "hekkerkedésnek" tűnik a szememben, tulajdonképpen nem más ugye, mint a disztróval együtt járó, azt kiszolgáló csomagkezelő megkerülése, vagy nem? Igaz, én alapvetően nem bánom ha egy kicsit turkálni kell a rendszerben, még élvezem is bizonyos fokig, eddig is sokkal fapadosabb disztrókat használtam (GoboLinux, ArchLinux), szóval szokva vagyok az ilyesmikhez (egy bizonyos határig, mert azért a profi szinttől távol állok), de most mondd meg nekem, ha ezt kell tennünk az Ubuntuban ahhoz, hogy még egy oly népszerű programnak is mint a Firefox, beszerezzük a legújabb kiadását, hát akkor miben különbözik e disztró azoktól a disztróktól, melyekről nem hírlik annyira, hogy "felhasználóbarátok"?
Abból ugyanis, hogy te e módszert ajánlottad nekem, arra kell következtessek, hogy az Ubuntu tárolóiban még igenis nincs benne a legújabb Firefox, mert ha benne lenne, telepíthettem volna mondjuk az apt-get -tel. De nem tehettem azt, hanem efféle hekkelést kellett végrehajtanom. Na most ha ezt ArchLinux, GoboLinux vagy akármi másik "linux" alatt kell elkövetnem, egy rossz szavam sincs. Ott nem is számít másra az "embör gyermöke". Na de UBUNTU alatt, kérem?! Hiszen itt mindenki azt várja el, hogy minden "pöccre menjen", gondolkodás nélkül, hogy kis túlzással mondjam, hogy e disztrót a hülye is tudja kezelni!
Ezt nem feléd irányuló kritikának szánom, a legkevésbé sem. Te adtál problémára egy korrekt megoldást, ami működik is, és nagyonis jó, hogy létezik e módszer, s hogy te leírtad. Én csak azt mondom, hogy ennek nem így kéne mennie az Ubuntuban! Ez ugyanis a szememben afféle "vészmegoldás", arra az esetre, ha már "minden kötél szakad". És még ezt is elfogadnám, ha valami egészen ritka rétegigényt kielégítő, extravagáns programról lenne szó, mondjuk a Bivalybasznádi Alsóretkes Termelőszövetkezet házilag barkácsolt programjáról, mely a kandisznók fitymamirigyeinek fejlődési rendellenességeinek vizsgálatához szükséges. Azt természetes, hogy nem veszik fel az Ubuntu tárolóiba, és csak efféle hekkerkedéssel lehet életet lehelni belé. Na de a FIREFOXOT?! Hát azt már azért illene minél gyorsabban, vagy nem?!
Vagy én gondolom rosszul? Hol a hiba az okoskodásomban?