daika_rashiro Sziasztok Keresgélem itt a 12.04-es ubuntun vajon hol lehet ellenőrizni hogy vajon 32bites vagy 64 bites van fent. A gond az hogy már mindkettő fajta van kiírva és nem tudom melyikkel tettem fel a 11-es verziót. mert ha tudnám akkor egyértelmű lenne:D Köszi a segítséget:)
remember daika_rashiroEgyébkén ha terminálba azt írod be, hogy arch akkor csak az architektúrát írja ki.
majtee rememberHa nincs, vagy nem tervezed 4GB-nál nagyobb RAMra bővíteni a gépedet, szerintem nincs különösebb előnye a 64bites architekturának.
berciXcore majteeÉs még akkor is használhat PAE kernelt. A 64 bites rendszer egyből jól rá is tehénkedik a 4 giga memóriára, egy PAE kerneles 32 bites viszont még sok-sok memóriát hagy szabadon. ;)
berciXcore nortaiAttól függ honnan nézzük. Az optimista szerint a pohár félig teli, a pesszimista szerint a pohár félig üres, a realista szerint a pohárban iható folyadék van, az alkoholista szerint meg mindegy, csak ártson. :)
berciXcore madlybadHa csak simán i386, i486, i586, i686, akkor 32 bites, ha viszont x86_64, vagy AMD64, akkor 64 bites.
Nem Publikus madlybadIgen. A rendszered 32bites (UNAME -i) - i386. A "chip" architektúrája (ARCH) - intel 686.