berciXcore"fizetős és nem ingyenes, de jobb mint a nyíltak. Elvégre a programozók is emberek, valamiből őket is ki kell fizetni :D."
- Amit ehhez írtál, igazad van ismerem ezt az üzleti modellt, de például ott az Ubuntu, ahol egy milliómos öli bele a pénzét.
- Vagy ott van a Novell, van neki fizetős operációs rendszere, illetve az ingyenes az OpenSuse. De ez már közgazdaságtan. Nem hiába volt ott a :D szmájli a végén.
"De van amiben az MS termék a jobb, akkor azt választják."
Vagy az IBM megoldásai, de én nem azt írtam, hogy mindig, hanem hogy van amikor az a jobb. Én láttam, hogy néhány nagy cég átállt MySQL-ről MSSQL-re.
Bár a linux guruk is szeretnek pénzt kérni, ha valami speciális dologról van szó, vagy RedHat és Novell vállalat is ilyen.
De ez már egy másik közgazdasági modell :) Amikor ingyenes dolgokban valaki a legjobb, azért elkéri az árát.
"akár hiszed, akár nem rengetegen vannak akik nem akarnak terminálozni GNU/Linux disztrók alatt"
Itt nem a rendszergazdákra gondoltam. Hanem például Anyámra, ő sosem fog kódolni :D. Vagy a szomszéd lányra. Lásd Macintosh gépek. Én igazából felhasználókra gondoltam akik használják a számítógépet. Vagy Mari nénire aki könyvelő, és gépen kell könyvelnie... Szóval akik napi szinten használják a számítógépet, számítógéppel dolgoznak, de nem olyan profeszionális szinten mint egy fejlesztő vagy rendszergazda. :)
"Nem egy céget ismerek, ahol előfordul a Java + MSSQL kombó."
Nem rossz amit adtál, bár én a garázsprojektemhez tuti nem használnám fel, max 10 év múlva ha kinővi magát a projekt, akkor megkereslek ez ügyben :D.
A többiről nem tudok nyilatkozni, én csak láttam ezeket, és a vezetőfejlesztők dötnése volt ez a váltás, én meg még nem vagyok vezetőfejlesztő :)
"Ez az MS gyűlölet picit már túlzás"
Hm, érdekes, van benne valami, elvégre az informatikusok lusták :)
De én például egy olyan srácra gondolok, aki középsuliban infószakon tanul, vagy egyetemen, és csak annyit tud mondani fúj windows, fúj, gonosz, rossz, pocsék termék. És akkor a hirdeti az ígét, hogy a linux így-úgy a legjobb. Én ilyenekre gondoltam...
Amúgy jó volt olvasni a hsz-det, nem tudtam, hogy a szakmabelieknél ilyenek vannak. Én nem rájuk, hanem az egyszerű emberekre gondoltam. Lásd mint a terminál dolgot :) Én anyámra gondoltam, vagy a könyvelőre, te meg egy rendszergazdára.
De ez már egy olyan téma, amit lehetne ragozni, és biztosan, még sok érdekes dolgot tudnál mondani. De ha nem haragszol inkább nem flamelek, meg ritkán is járok ide.
Egyébként sok érdeks dolgot írtál, ha van időd és kedved, én szívesen elolvasnám ezeket egy blog formájában :)
Minden jót!