Két alapvető ellenőrzés: 1) a telepítő cd md5-jének ellenőrzése, hogy nem hibás-e a cd vagy, amit kiírtál 2) a memória ellenőrzése _______ warp

warpMindekettő jó, hibátlan.... Ez a gép 1 hónapos, de csináltam rajta ellenőrzést, és nem talált hibát sem a lemezen, sem a RAM-ban....

bladeboris"ATI Radeon HD2600PRO 256MB PCI-E VGA" - valószínűleg ez lesz a gond. Egy próbát megér, szerintem nézd meg a következő (8.04-es) kiadás beta CD-jét, hátha az jobban fogja támogatni. Ez épp tegnap jelent meg, a róla szóló hír a címoldalon van... :)

torosLehet hogy az már jó lenne és nem lenne vele gond, de az is oda van írva az adott hírhez, hogy csak tesztelőknek és fejlesztőknek, élesben nem ajánlott a kipróbálása.... Tehát egyértelmű, hogy nem teszem fel.. Azért az kár, hogy ez még nem támogatja, illetve, hogy nem lehet megoldani, hogy legalább fel lehessen telepíteni és utána meg driver-t rakni fel hozzá....

bladeborisA Live CD-ről ki tudod próbálni, hogy egyáltalán elindul-e, mert akkor tudod, hogy érdemes-e várni vele. Ha drivert hackelgetsz hozzá külső forrásból, akkor valószínűleg a frissítés nem fog lemenni egy hónap múlva rendesen. Egyébként engem az érdekelne, hogy az ATI-nak milyen furcsa érdeke fűződött ahhoz, hogy a kártyái ennyire problémásak legyenek Linux alatt... Mindenesetre most már az AMD kezében van az ATI, így remélem, hogy azért idővel csak javul a helyzet.

bladeboris"élesben nem ajánlott a kipróbálása.... Tehát egyértelmű, hogy nem teszem fel.." oppssz.. én meg felraktam, és most is azalól nyomulok...áááááááá...mayday,mayday!!! A Linux világában a béta kb megfelel a wines 3,5 verziónak..főleg ha router mögött vagy nem kell halálfélelemben netezned...mástól meg mitől félnél?Fagyni nem fagy, néha kicsit hisztizik a beállitásoknál...ennyi.. Üdv Bi0s

bios007Köszönöm a válaszod bios007! Akkor azt mondod érdemes kipróbálnom nekem is a beta verziót... Ok leszedem. De egy kérdés. És ha az sem indul el?

bios007Igazából ami probléma lehet: ez egy fejlesztői ágban lévő operációs rendszer, a frissítések sokszor nagyobb változásokat hoznak, és nem is tesztelik ki őket (vagyis maga a fejlesztői ág a tesztfázis), így könnyen történhet olyan, hogy valami nem működik, vagy akár egy frissítés után nem indul el a rendszer. Egyébként volt már ilyen a Hardyban is. Ez teljesen normális egy fejlesztői fázisban lévő OS-nél, viszont elég kellemetlen, ha egy frissítés után nem megy.

bladeborisHa az sem indul, akkor gondolkodunk tovább. De ott az xorg7.3, az új ATI driver (ebben már benne van az AMD keze is), az új kernel - szóval van remény... :)

torosÉppen töltöm le a 8.04 beta verziót, kipróbálom és az eredményről mindenképpen beszámlok kb 1 óra múlva! Addig is köszönöm mindenkinek a segítséget!

torosÉn inkább azt mondanám, hogy nem fűződött elég érdeke ahhoz, hogy ne legyenek problémásak a kártyái Linux alatt. Nyilván ez a hozzáállás még akkorról datálódik, amikor még ő volt a piacvezető a diszkrét VGA-kártyák terén...

Kisebb(nagy) gondom adódott amihez kellene egy kis segítség. Berakom a telepítő lemezt, kiadja hogy válasszak nyelvet, munkafolyamatot stb. Kiválasztom a nyelvet, billentyűzetet...indítás.Ekkor leáll a meghajtó és kész semmit nem csinál.próbáltam angolul és kaptam egy hibaüzenetet, amit késöbb hibaellenörzés is kiadott: [0.512000]-..MP BIOS bug:8254 timer not connected to IO-APIC [0.516000]-Kernel Panic-not syncing:IO-APIc+timer doesn't work!Boot with apic debug and send a report.Then try booting with the 'noapic' option. Ebben kellene segíség, ilyenkor mi a teendő? A gép:AMD Athlon 64 X2 3800+,Asus m2n4-sli, geforce7300gt, 1024MB ddr2 ram, lg dvd-író, 250 GB samsung sata hdd

• hand válaszolt erre.

sh4d0w"Én inkább azt mondanám, hogy nem fűződött elég érdeke ahhoz, hogy ne legyenek problémásak a kártyái Linux alatt." Ez azért hosszú távon visszaüt. Lehet, hogy a Linux piaci részesedése még nem túl nagy, de a Linux userek jellemzően úgynevezett véleményvezérek a környezetükben - vagyis az ismerősök, rokonok sokszor őket kérdezik meg, hogy: "Mégis, mit érdemes venni, te értesz a számítógépekhez..."

torosLetöltöttem a 8.04-es verziót. A Live CD bebootolt, és a rendszer tökéletesen megy. Akkor ezek szerint ez volt a gondja... Epekedve várom a végleges verziót!

Ennyivel később: 5 hónap

younfoxNekem ugyanez a problémám a 8.04.1 -el. Nem nagyon találok megoldást sehol. Lemondhatok az ubunturól? Szomorú, hogy egy bug miatt vagyok a windows-hoz láncolva.

handIndítás előtt van egy sáv, ahova lehet írni. noapic-ot írj be, hátha.

Ennyivel később: 14 év