Én még várok vele Ubuntu 10.04-4 nagyon stabil és nem akarom a munkagépet, kalandokba keverni. Egyébként is ha értesüléseim helyesek az Ubuntu 12.04-1 verzió után érhető el a frissítés hivatalosan LTS verzió esetébe.
Persze ez áthidalható sudo update-manager -d de a tűzoltást, ha lehet kerülöm.
Mondjuk a beállításokat éppen rá tudnám varázsolni, de nem létszükséglet egyenlőre az Ubuntu 12.04. Telepítettem már frissen az Ubuntu 12.04-et. Az tisztán látszik, hogy a Linux és ezen belül az Ubuntu fejlődik (persze az irányvonalon lehet vitatkozni).
A felület régi motorosok között megosztotta a közösséget. Én úgy látom aki ért a Linuxhoz annak a felület váltása nem okozhat gondot. Viszont egy kezdőnek a felület meglepően jól használhatónak bizonyult és még tetszik is nekik (ezt tapasztalatból mondom).
A cégnél mindenki valami csodabogárnak néz én még Gnome2 felületet használok. Nekem tökéletes, de sok más rendszerhez szokott ember azt mondja, hogy az alap Gnome2 felület nem túl korszerű és neki nem tetszik (persze itt is lehet Csili-Vilit varázsolni). A sokak szemébe talán elhibázott irányvonalnak nevezet Unity viszont teljesen más kategória. Komolyan akiknek megmutattam mit tud és én úgy gondolom fog még csiszolódni , azok szemébe komoly döbbenetet láttam. Ezen én is meglepődtem.
Talán egy kicsit eltértem a tárgytól, de azt akartam szemléltetni a világ változik és az Ubuntu is.
A változás irányvonalának megítélése szerintem szubjektív, ahogy ez az írás is.
Akit megsértettem volna, attól elnézést kérek nem állt szándékomba.