T-Mobile web'n'walk Stick
fuloprTalán ez a kis leírás segít. Web 'n' Walk stick modem telepítése ( Model GI0225) A PIN kódot ki kell tiltani! Pl. egy mobil telefon segítségével. Letölteni a „ hso-udev.tar.gz” hso-udev.tar.gz „hsolink_1.0.118-1_i386.deb” hsolink_1.0.118-1_i386.deb „hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb” hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb (esetleg magasabb verziószámok az alábbi címeken) http://public.warp.es/wader/wiki/Sprint/080707/Deliverable http://ppa.launchpad.net/baltix-members/ubuntu/pool/main/h/hsolink/ /dev/ttyHS0 … lekérdezése: a terminál elindítása után a következő parancsokat kell kiadni, ls -a /dev/ttyHS* (a lekérdezés előtt a Web'n'Walk stick-et csatlakoztatni kell) ha telepítve van akkor /dev/ttyHS0 /dev/ttyHS1 /dev/ttyHS2 ha nincs akkor: „nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár” Ilyenkor fel kell telepíteni a hso-udev -et mert nem jön létre a /dev/ttyHS0 ..1 ..2 (létrehozni pl. egy stick könyvtárat a $Home/felhasznév/ alá. A „stick” könyvtárba bemásolni a hso-udev.tar-gz-t Terminálban, cd stick tar zxf hso-udev.tar.gz sudo make install ha nincs hiba akkor a következőknek kell megjelennie: install -d /usr/sbin install -d /etc/udev/rules.d install rezero /usr/sbin cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules ezek után fel kell telepíteni a „hsolink_1.0.118-1_i386.deb” és „hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb”-et (rákoppint, csomag telepítése. Ha el kell távolítani pl. a Synaptic – ben lehet ezt megtenni) A gépet újra kell indítani! (Volt gép amelyiken semmilyen „restart” vagy újraindításra nem volt szükség és minden működött) Ennek hatására az Alkalmazások/Internet menüben megjelent egy HSOconnect nevű menüpont, Elindítva a programot miután regisztrálta a szolgáltatót (automatikus) a fel és lecsatlakozást egy gombbal lehet megtenni. Valamint méri a le és feltöltést és mutatja a térerőt is. (egyéb beállítás szolgáltató függő lehet) Megjegyzés: A fent leírtakat asztali PC-ken és több laptopon próbáltam sikeresen. A minimum laptop konfiguráció a próba alatt – Mobile Pentium II, 370MHz, 256M RAM. Ubuntu 8.04-8.10. A 8.04. alatt a kernelt legalább 2.6.24.22- re kellett frissíteni, mert bár a programok települtek, a rendszer nem ismerte fel a modemet. A frissítés és az újra indítás után minden megfelelően működött. Köszönet a programok íróinak! Barnabás
fuloprVasárnap vettem a stick-et, azóta szívok vele a Xubuntu 8.10-nél... Először feltettem mindent (driver, a két fentebb említett fájl, majd a rezero, ill. annak újabb változata), de 2-3 perc után elaludt a modem lámpája és lefagyott az egész gépem. (notebook) Csak a restart segített, még a konzol sem jött elő... Utána rájöttem, hogy a kernelben benne van gyárilag a driver, leszedtem, ment pár percig, majd megint fagyás... Az előbb leszedtem a rezero-t, ment, fagyás... Utána MINDENT leszedtem, ment, fagyás... Jelenleg csak a "hso-link" és a "rezero" van fent, EDDIG nem fagyott.. Van valakinek ötlete? Kösz, előre is!
aburkonitt a leírás :) http://www.pharscape.org/networkmanager-0.7.0-and-3g-wwan-modems.html amit ott nem írtak le, az innen letöltött udev.tar.gz ki kell csomagolni, belépni a mappába terminálból és "sudo make install" http://www.pharscape.org/forum/index.php?topic=545.0 most újraindítás után a network-manager-rel megy a net simán :)
dzsoltigen ez a jelszó baromság nekem is volt! nézd meg az elmentett jelszavakat, töröld ki mind! töröld ki a kapcsolatot a network-manager-ben és vedd fel újra. mikor kérdezi hogy hozzáférhet-e a jelszóhoz akkor mond hogy igen, ha jót adtál meg és fel tudott lépni akkor többet nem kéri :) ezt az egész jelszavasdi elmentést kikapcsolnám ha tudnám hogy kell...
fuloprCsak meg tudom erősíteni, network-manager -el egy ideig ment stabilan, aztán egyszer csak gondolt egyet, és többet nem működött. A HSOconnect-el (mint azt korábban is írtam) nekem mindig ment minden eddig kipróbált gépen. Ráadásul azóta sem sikerült az adott gépen rávenni a network-manager-es változatot a működésre, a többin meg már nem kísérleteztem.
fuloprKitöröltem az összes jelszót a Kellékek/Jelszavak és Titkosítási kulcsok/Jelszavak a T-mobil kapcsolatot is a network-Magner-böl,és újra beállítottam mindent. Most nekem is működik de senki se tudja meddig :) Amikor aktiváltam az Ati-drivert akkor kezdett el furcsán viselkedni így azt is kikapcsoltam, de lehet semmi köze hozzá. Aki meg felrakta a 6-os drivert akkor néze meg hogy egy helyen van egy vagy 2 db hso.ko van két helyen. find /lib/modules/`uname -r` -name 'hso.ko'