tpapru Tök jó, hogy a fenti programban lehet képeket átméretezni, de van valamilyen plugin, amivel mondjuk ezt csoportosan lehetne? Vagy olyan egyszerű, kde-s képkezelő, ami tud egyszerre több képet átméretezni? --- megoldás: Kipi plugincsomag
mate_gabor Van plugin, ResizeImages a neve, Kipi plugincsomag része. De ha nem idegenkedsz a parancssoros megoldásoktól, akkor inkább az ImageMagick progit ajánlom, ugyanis a legegyszerűbben egy szkripttel lehet megoldani a kötegelt feldolgozást. Én anno pdf fájlok feldarabolására, majd jpeg fájlba történő konvertálásra használtam, teljes megelégedéssel.
majtee mate_gaborTudom "szentségtörés", én Irfanview-t használom wine-el erre a célra. Duálboottal XP-n telepítettem, de Linuxból is tudom ezt az exe-t futtatni.
gyarakilaszlo A csoportos átméretezést a fájlkezelőben meg tudod oldani, ha telepíted nautilus-image-converter csomagot. Ezt követően a helyi menüben megjelenik az átméretezés és a forgatás. Előnye, hogy honosított csomag, így még kényelmesebb a használata.