szotaelőször is tisztázzunk valamit: én semminek sem vagyok a vezetője. a közösség oldalon a nevem mellett ez áll: „nemzetközi kapcsolattartó”. ennyi, és nem több. az sem igaz, hogy én hoztam létre a magyar LoCo-t, csupán az eredeti ubuntu.hu oldalt indítottam el másodmagammal.
a kiadás nevét illetően pedig osztom a közösség többi tagjának véleményét: tökéletesen megfelel a kemény kócsag, népiesen kömín kolcsag elnevezés.
ezen kívül pedig örülök, ha a közösség kifejti a véleményét. annak viszont nem örülök, ha mindezt provokatívan teszik (mint Te). eddig nagyon jól megoldottad, hogy odadobtad a gumicsontot elénk, hogy rágódjunk rajta - most is ez történt, mint korábban (lásd ubuntu filozófia, továbbá üzleti kérdések bejegyzések). a bejegyzés maga, és a hozzászólások is csak a semmit ragozzák. ugyanúgy, ahogy a béta kiadás után nem kerülnek be komolyabb módosítások az operációs rendszerbe, a nevet sem fogjuk hipp-hopp megváltoztatni pár héttel a megjelenés előtt azért, mert valaki kinyitotta a szótárt, és megtalálta egy másik jelentését is az adott szónak.
a szavazgatásról meg az a véleményem, hogy szép dolog a demokrácia, de sokszor káros. ha minden egyes lényegtelennek tűnő kérdésről szavaznánk, akkor még mindig ott tartanánk, hogy drupal vagy joomla legyen-e a cms. elég sok szabad szoftveres projektet/kezdeményezést láttam már elindulni, és a 90%-uk ebbe bukott bele. éppen ezért kérlek fogadd el kissé diktatórikusnak tűnő viselkedésünket, mert hidd el, hogy mindezzel a célunk az, hogy minél több embernek jobb legyen. mindenkit úgysem tudunk magunk mellé állítani, ezért természetes, hogy vannak (és lesznek is mindig) kritikus hangok. ezekre figyelünk is, de nem tudunk ezek mindegyikének egyesével eleget tenni, mert akkor megint csak ugyanott lennénk.