Udvozlet! Sajnos elakadtam:( Feltettem az Ubuntu uj verziojat es gond jelentkezett amit googlizas es az itteni forumozas sem tudott megoldani:S A gond a kovetkezo: Vmware Playert leszedtem a hivatalos oldalrol es minden gond nelkul feltelepitettem ( A regebbi Ubuntu verzion ment gond nelkul) es elinditottam. Bejon egy csekk lista es a Virtula Network Deviance csekkolasanal kiakad es a pipa helyett egy tilto jelet tesz melle. A legvegen feljon egy hibat jelzo ablakocska a kovetkezo kiirassal: Unable to start services. See log file /tmp/vmware-root/modconfig-4685.log for details. a logfajlt vegig bongesztem de sajnos nekem nem mond semmit:S Lenne valaki aki segitteni tudna? Nagyon orulnek valami megoldasnak bar ha nem marad mas kenytelen leszek visza tenni egy regebbi verziot az Ubuntu bol. A segitseget koszonom elore is!!!

UdiIgen tudom kiprobaltam de valaiert eddig nem akart mukodni. Veletlenul viszont talaltam egy leirast akaratlanul es sikerult mukodesre birni ugyhogy a tema megoldva de azert koszi a tippet!!!!! Mukodik nagyszeruen meg a hang is ugyhogy most happy vagyok:D THX megegyszer

SzekistÉrdemes lenne megosztani a megoldást, ha netán más is belefutna ebbe a hibába.

Sziasztok! A patcheléshez először fel kell telepíŧeni a patch csomagot, terminálból a legegyszerűbb: sudo apt-get install patch Le kell tölteni a kettő hozzászólással följebb belinkelt fórumból a diffs külömbségfájlt. Ezután bontsuk ki a /usr/lib/vmware/modules/source/vmnet.tar fájlt például az asztalunkra, vagy olyan helyre, ahol könnyen hozzáférünk. Ha mindent jól csináltunk, akkor van egy vmnet-only mappánk. A biztonság kedvéért készíŧhetünk egy biztonsági másolatot az eredeti tar archívumról. A diffs fájlt másoljuk a kibontott archívum szülőmappájába, tehát ha például a /tmp mappa tartalmazza a vmnet-only mappát, akkor a patch fájlt a /tmp mappába kell másolnunk. Futtassuk a patch-t a következőképpen: patch -p0 < vmnet.diffs Ha minden rendben lezajlott, akkor csomagoljuk vissza a patchelt vmnet-only mappát sudo tar cvf /usr/lib/vmware/modules/source/vmnet.tar vmnet-only Ha készen vagyunk, indíŧhatjuk is a VMware playert, elméletileg már rendben el kell indulni az összes szolgáltatásnak.

Elnézést kérek, a külömbségfájl letöltésével kapcsolatban rossz elérhetőséget adtam meg, a link: http://communities.vmware.com/servlet/JiveServlet/download/2009005-84459/vmnet.diffs Nekem ezzel működött a patch.

nekem így sikerült megoldani http://ubuntu.hu/node/30040

Ennyivel később: 10 év