csuhas32:-) wget -O- http://dl.dropbox.com/u/57056576/DRIVERS/REALTEK/rtl_92ce_92se_92de_8723ae_linux_mac80211_0006.0514.2012.tar.gz | tar -xz

csuhas32Pici magyarázat. A két javaslat közt – ha esetleg nem vetted volna észre – az a különbség, az enyémben a link nem él. Ennek a megoldása a <nolink></nolink>. Ekkor nem nyeli be mint az élő linknél.

rapfenKöszönöm szépen! A magyarázatot is! Számítottam rá, hogy esetleg csak egy helyes megoldást kapok (ennyi házmester-humor belefér :-) ), de gondoltam elég az nekem, majd megnézem a forráskódban! (Firefox – közeli szöveg [jelen esetben „Pici magyarázat”] kimásolása vágólapra; Ctrl+U; Ctrl+F; Ctrl+V) De ott bizony nem látom! A magyarázat alapján, a hozzászólás mentése nélkül, az előnézet segítségével két lépésből kikísérleteztem, hogy közvetlen a link elé kell tenni a „<nolink>”-et. Kijegyzetelve, elmentve, talán meg is tanulva.

csuhas32Örülök, hogy segíthettem. De remélem még jön valaki, aki tudással is rendelkezik, és mond egy jobb módszert. (élő link is legyen, meg teljesen látható is legyen) Először én is csak a kész megoldást mutattam, aztán mikor megnéztem az oldal forrását, akkor láttam, hogy nem mutatja a nolink tag-et. Azért írtam a pici kiegészítést.

rapfenoff: Gondolom, ez egy Drupal alatt is használható kód. Érdekelne valami link, leírással, illetve, hogy itt a fórumon még mi használható (hasonló "egyszerű" célokra - hm, még nem tudom mire pontosan, de néha belefutok én is ilyen problémába, például ], } megjelenítése stb., nem szinesíteném a karaktereket :)). A Drupal 6 és a Drupal 7 kiadvány megvannak egyébként nekem. /on

Ennyivel később: 2 hónap

Sziasztok! Segitseget kernek olyan ugyben hogyan lehet "Belepes Uj felhasznalokent" alkalmazasinditot letrehozni, Linux Mint 13 Mate alatt. (Menu--Rendszer--alkalmazasok koze kellene valahogyan beszurni, hogy felhasznalovaltasnal a beleptetett usernek elotte ne kelljen kilepnie!)

Ennyivel később: 3 hónap

sziasztok A következő a problémám fel telepíttetem a Mate 1.6 ablakkezelőt egy Ubuntu mini iso 12.04.3-ra a mate menüben csak kijelentkezés van. Hogyan lehet beállítani hogy legyen leállítás és hibernálás is a mate menü-ben? Én ellőtte már a 13.04 es mini iso-t telepítettem, erre is felment a Mate 1.6, ide bejelentkezve a mate menüben itt se volt leállítás és hibernálás. Egy parancs soros újra indítás után, láss csodát a mate menübe magától meg jelent a leállítás és a hibernálás. A 12.04.3-nál miért nem jelent meg?

A mate-nál mi a bejelentkező felület?

fradi81Nem konkrétan erre, mert Debian 7-en van a mate, de gondolom ott is ugyan az, ha nincs más. Vagy esetleg valaki tudja a megoldást a mate+slim párosra, hogy alapértelmezetten a mate induljon, és nem más (openbox)?

Ennyivel később: egy hónap

a mesterez van. nem mindig jön rá az ember elsőre a megoldásra.

raidZárolásokat feloldod a panelen, menüben előkeríted amit szeretnél még a panelre, drag&drop, zárolások vissza és kész. Lehet kell hozzá a mozo, lehet nem, ezt nem tudom :)

Ennyivel később: 22 nap

ha telepíted a mate-desktop-environment-et, akkor miért telepíted elé a mate-core-t. Az első a második néhány appal bővített változata. vagy akkor miért nem apt-get install mate-desktop-environment-extra van az utolsó előtti két sor helyett? Azt esetleg nem tudja valaki, hogyan lehet az ablakok címsorát "lefogyasztani", vagyis a címsor magasságát csökkenteni?

obligatmateconf-editor (máshol, nem a font persze)? http://forums.mate-desktop.org/download/file.php?id=43&mode=view Esetleg: https://github.com/mate-desktop/marco/blob/master/src/org.mate.marco.gschema.xml (q=mate marco titlebar size)

Kimaritemateconf-editor már(még) nincs a mate-ban (ha 12.04-en csücsül az a mate), dconf-editor van, ami jól rosszul beállítható, vagy gconf-editor, ami inkább rosszul-jól :) a címsor betűméretének csökkentése is csak addig a határig működik, ameddig a betű kisebb nem lesz, mint az ablakdíszítés gombok, mert akkor a gombok magassága és az alattuk-fölöttük alkalmazott "ráhagyás" határozza meg a címsor magasságát, legalábbis az én asztaltémámban így működik. Közben megoldottam, a metacity-témában szerkesztettem kicsit, azóta keskeny szalagok az ablakok címsorai, úgysem cserélgetem, szóval ennél globálisabb megoldás fölösleges.