hx-2Gondolatom szerint nem :) Csak ugye szerverre nem szokás grafikus felületet telepíteni :))))

• hx-2 válaszolt erre.

Köszi a leírást. Ha ilyenkor használod a <pre> </pre> elemeket nem fogja a hosszú sorokat sem betördelni.

echo "export LIBOVERLAY_SCROLLBAR=0" > /etc/X11/Xsession.d/80-disableoverlayscrollbars
    és
    sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu precise main"

Csáó ! Imádlak :) Pont ilyesmit kerestem én is.

hx-2Persze, lehet. Csak kicsit más. "3. Ubuntu server installs a server-optimized kernel by default."

Az Ubuwikibe nincs kedved beadagolni? Itt egy-két hozzászólás még a felszínen tartja, aztán elmerül a fórum sötét bugyraiban.

HtibiMeglátom :) Majd hétvégén próbálok rá időt szánni, és akkor oda is beírom :)

Nem akarok nagyon kötekedni, de ha már script, akkor én úgy oldottam volna meg, hogy:

wget http://path.to.script/mate.sh
            chmod +x mate.sh
            sudo ./mate.sh

Így egyrészt nem kell az mc-t telepíteni (amúgy alapból van nano), másrészt kevesebbet kell gépelni.

faluÍgy se lenne rossz, de direkt így írtam le, mert ha valami változik (nem jellemző, de előfordulhat), akkor itt egyszerűbb javítani, mint a feltöltött fájlt újragenerálni, újra feltölteni... jómagam pedig mc-t szoktam használni, ezért tettem így a leírásba :)

Na, lehet, hogy csak fogok Ubuntu 12.04-et használni, nem Kubuntu-t? Köszönöm a leírást!

kukimukiNekem a KDE is addig tetszett, míg a 3.x-es széria volt, a 4-es már nem... de ez abszolút magánvélemény :)

hogyan lehet ezt a scriptet másolással áthelyezni? /mármint a tartalmát/ ha csak a konzol van megnyitva? próbáltam, hogy előre megirom, de ugy látszik a /tmp könyvtárban újrainditás után már nincs benne megoldva: sajátkönyvtárban irtam meg a mate.sh-t újrainditás után mc-ben csak átmásoltam a /tmp könyvtárba

csucsuGedit, elment valami néven, utána jobbklikk, tulajdonságok, futtatás engedélyezés. Utána kettősklikk, futtatás terminálban, stb.