Na, lehet, hogy csak fogok Ubuntu 12.04-et használni, nem Kubuntu-t? Köszönöm a leírást!
Ubuntu 12.04-re MATE desktop telepítésének leírása
hogyan lehet ezt a scriptet másolással áthelyezni? /mármint a tartalmát/ ha csak a konzol van megnyitva? próbáltam, hogy előre megirom, de ugy látszik a /tmp könyvtárban újrainditás után már nincs benne megoldva: sajátkönyvtárban irtam meg a mate.sh-t újrainditás után mc-ben csak átmásoltam a /tmp könyvtárba
csucsuGedit, elment valami néven, utána jobbklikk, tulajdonságok, futtatás engedélyezés. Utána kettősklikk, futtatás terminálban, stb.
Sziráki Tamásarról volt szó, hogy ctrl+alt+F1 konzolban készül itt nincs egér, jobb klikk ...
Na, a helyzet az, hogy nekem ez nem akar összejönni! Azt kapom, mikor lefut a szkript, hogy nem találja a mate-core és a mate-desktop-environment csomagokat. A telepített rendszer Ubuntu 12.04-server-i386, csak a szoftverforrások lettek frissítve, és a digi netet állítottam be a pppoeconf-al. A megoldást tudja valaki?
csucsuOk. Két külön kérdés volt, gondoltam van sorrendiség. ;)
kukimukiMSI CR650 laptopnál tapasztaltunk ilyet, a 3.0-s kerneltől csinálja ezt. Megoldás: le kell tiltani a következő modult: rts5139 Tehát: modprobe -r rts5139 A rendszernél tartósan letiltani úgy lehet, hogy a következő sort beírod az /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba: blacklist rts5139
Van egy kérdésem! Hogy tudom beállítani Ubuntu 12.04-MATE alatt a rendszert automatikus bejelentkezésre? Nem találom sehol a bejelentkező képernyő menüpontot! Az ubuntu tweak sem segít, mert itt sincs ilyen. Max. annyit értem el, hogy rendszerindítás után megjelenik a gdm, azt tudtam beállítani úgy, hogy ne kérjen jelszót. Oké, hogy csak az entert kell megnyomni, de hát a kényelem!
kukimukiPedig GDM-nél nincs más lehetőség, maximum késleltetett bejelentkezés. Ugyanakkor most jut eszembe, hogy én is szenvedtem pontosan ezzel, hogy nem működött. Bár nálam az volt, hogy eleve el sem indult a grafikus felület ha be volt állítva az automatikus bejelentkezés. Úgyhogy inkább LightDM-mel oldottam meg a kérdést, annál nem volt ilyen probléma. De egyébként ez a késleltetett bejelentkezés sem gáz annyira, csak minimum egy másodpercre megjelenik a bejelentkező képernyő is.
A leírás alapján feltelepítettem, szépen megy. Volt egy "apró" hiba. Ha a Compiz-t aktiváltam, kb 50%-on pörgött folyamatosan mindkét procimag. Sikerült megoldani a mateconf-editor programmal. Leírom, hogy hogy, hátha valaki ugyanígy jár. 1.) Ha nincs feltelepítve telepítsük fel: sudo apt-get install mate-conf-editor 2.) Indítsuk el: mateconf-editor 3.) A desktop / mate / session / required_components résznél a windowmanager-hez írjuk be: Compiz Újraindítás után elvileg menni fog a Compiz és nem fog feleslegesen pörögni a proci. Nekem így tökéletesen működik és végre visszakaptam a régi Gnome2 feelinget.
Van a Mate-val egy "kis" problémám. Tegnap felraktam a fenti leírás szerint a Mate felületet. első újraindításkor gyönyörűen feljött, élveztem a régóta megszokott felületet, azonban ma délután nem indult el az Ubuntu. Az induláskor bejön az Ubuntu felirat grafikus képernyőn, majd amikor a pontok végig "kigyulladtak" a HDD ledje kialszik, és nem mozdul, és akár egy óráig is áll. Mit tudok az újratelepítésen kívül megpróbálni, hogy ismét működjön? Konfig: Gibabyte EP31-es chipsetes alaplap, intel D930-as proci, 2GB ram, 160+80GB HDD, win7+Ubuntu 12.04 LTS + Mate. (sda1, sda2,sdb1: NTFS, SDB5: ext4,+swap) szerk: A kép nem esett szét, és a CTRL-Alt-F1-re sem csinált semmit