giorgioAz archom lehozta az arcom ! :) Próbálkoztam vele. A fenti 2 dologgal meggyűlt a bajom. Írogattam is sokat az arch fórumon ez ügyben. Kb innen :) : http://archlinux.hu/f%C3%B3rumt%C3%A9ma/gnome-telep%C3%ADt%C3%A9se#comment-1793
Próbáltam lxde-vel, sok saját munka. Gnome-mal meg elég sokat evett, és idegesített, hogy az új gnome mindent eldug előlem. Hülye titkolózó cucc :) !!! Mi a fenéért kell ennyire félteni, túl sok hülye használja ? Openbox, az meg túl sok meló megint, nagyon sok, és nehéz nekem.
Disztrók terén meg úgy vagyok, hogy a nagyon, sikeresebb csoportokban pár érthető oknál fogva nagyobb a bizalmam. Ha olyan guru lennék, mint amilyen nem vagyok, biztos több felé próbálkoznék, de már az is elég, sőt ... :) .
Most épp az alább említett 5 év miatt, és azért mert valahogy 165-170 MB RAM-ra lehoztam klasszikusban effekt nélkül, az ubi lts van még fent.
Ezen filózok, hogy talán még egy kicsit lehetne lejjebb. És ha valahogy a sok (számomra) szeméttől megszabadítanám, vagy eleve úgy tehetném fel (pl unity, shell, thunderbird, evolution, liferea, emphathy, epiphany, gribber, meg egyéb antipathy közösségi sallangok) , hogy ezek nincsenek, talán még jobban menne, használhatóbb lenne nekem. Őrület mennyi egyeseknek felesleges dolog van benne. A fél menü. Meg persze jobban meg kellene ismernem a beállítását stb.
Így egyszerűbb lenne az életem. Mert az ubival kényelmesebb, gnome meg jó. Csak túl fullos. Már az is fáraszt ha a menüt meglátom. :) Talán ennek a cuccnak kellene nekiállnom.
Ez a barátnőm és gépe miatt is jó lenne, mert őt nem érdekli mi az, csak menjen, ne kelljen babrálnom, ennyi. Erre a 5 éves ubi jó 5let. :)
Na, lehet, hogy arch, debian stb félre, és ránézek erre a nagy kupacra. :) Aztán magamnak majd szépen kitalálok még valamit, utána, csak utána. :)