Wheezy KDE-t liquorix-szal próbált már valaki ? Javít rajta ez a kernel érezhetően ? Egyáltalán milyen a KDE wheezy-n ?
A napokban elkezdtem újra a KDE-n filózni, ui.: a nyaralásból visszatérve sok sok képpel, eszembe jutott a digikam. Az a baj vele, hogy a "fél KDE" kell neki, de tudtommal nincs hasonló szintű holmi gnome-ra, vagy akár lxde-re, felesleges fájl kezelő stb függőség nélkül különösen. Tehát ha szükséges nekem a digikam akkor jön a sok kde-s csomag. Ilyen alapon akkor már talán jobban járok, ha eleve kde. De a gépem nem egy erőmű, és a kde cammogósan megy rajta.
Gondolkodtam, hogy milyen disztrót vegyek hozzá, melyiken futna minnél könnyedebben. Nem értek hozzá, de talán a chakra az amin a kde a legjobban szalad. Viszont archos dolgokkal sok a munka, és más is, mint a nekem ismerősebb debian (alapúak) , pl a csomagkezelő, tárolók használata stb. Ezért talán köztes megoldás lehet a wheezy, esetleg liquorix-szal, ha az is gyorsít valamennyit rajta. Vagy pedig munka, és neki kell látnom a chakra-nak. Kubi 12.04 kaphat esélyt , de előző kubik nehezek voltak a gépemnek. Van valakinek ötlete, tapasztalata ezzel a dilemmás helyzettel kapcsolatban ?