A lenti konfigurációban nem működnek a ubuntu-12.04-desktop-amd64.iso, xubuntu-12.04-desktop-amd64.iso imagek, cdre írtam őket a win7 alap író programjával. Md5 Sumot ellenőrizem írás előtt. Bejön a boot menű, memória teszt működik, de telepítés, cd-röl indítás, és lemez teszt esetén is néhány másodperc múlva villogni kezd a monitor és aztán többet nem lesz kép. A CD teker egy darabig de aztán semmi. Valami energiakímélő beállítási problémára gondolnék.. Win7 induláskor is van kb 2 másodperc, amíg nem kap jelet a monitor, de aztán minden jól működik. Sajnos nem találtam megoldást több órás netezés és bios állítgatás után sem. A konfiguráció: AMD A8 3870 Asus F1A75-V EVO Chieftec CTG-500-80P Cooler Master RC-550-KKN1 Silencio 550 Geil Evo Corsa 2x4GB DDR3 1866MHz GOC38GB1866C9DC memória Gigabyte GT-U8300 TV tuner LG GH24NS90 fekete OEM DVD Microsoft Wireless Desktop 800 USB billentyũzet + egér Western Digital 1,5TB 64MB SATA WD15EARX merevlemez Segítséget szeretnék kérni, hogy valahogy felkerüljön az ubuntu a gépemre.

Próbáld ki a beállítható kernelparamétereket, úgy mint

nomodeset
,
acpi=off
, szóval ilyeneket.

Próbáld ki nálam müködött! Live cd-nél megoldódott a probléma:Az indítási beállítások listájához nyomjuk le az F6 billentyűt. A listában az Enter billentyű lenyomásával aktiválhatjuk, illetve deaktiválhatjuk a különböző indítási paramétereket. KIVÁLASZTANI ENTER-rel nomodeset: kikapcsolja a Linux kernel videókezelését, és a BIOS-ra bízza a megjelenítést, amíg az X szerver be nem tölt.

peterzsoltÉlesben ha elindult a rendszer, akkor a /etc/default/grub fájlt kell szerkeszteni, hogy az alábbi sor így nézzen ki: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset" Végül futtass egy sudo update-grub parancsot. Aztán újraindít,nekem bevált!Sok sikert

peterzsolt"Élesben ha elindult a rendszer" De még nem indul, csak az éles szélű CD-vel történne próbálkozás.

KendekTudom, hogy nem "illik" (nekem már például) ilyeneket kérdezni, de melyik man-ban van ezen a paraméterek leírása? :) Egyszerűen nem találom (tényleg!). :)

Dr. Szöszihttp://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=kernel+parameters&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest mindjárt az első kettő

„Valami energiakímélő beállítási problémára gondolnék... Sajnos nem találtam megoldást több órás netezés és bios állítgatás után sem.” Az én monitorom energiagazdálkodását a monitoron lévő gombokkal lehet állítgatni. Még egy kérdés jutott eszembe: Az alternate telepítőt nem volna érdemes megpróbálni?

Ennyivel később: 10 év