KimariteParancsikon kéréds:
Először kis fogalmi zavar. A parancsikon és a link a linuxban más?
Nem jogosultsági probléma lesz az asztallal, a rendszer szerint az enyém. Grafikus felületen nem engedett linket csinálni a VLC-hez, de terminálból megcsináltam, az Asztal könyvtárban állva
ln -s /usr/bin/vlc
meg is csinálta az asztalra, csak éppen a root a tulajdonosa és sehogy nem tudom elvenni tőle és magamnak adni. Ellenben a minecraft ikonja az enyém, de annál sem tudok ikont váltani, mert nincs ilyen opció.
"Asztal és parancsikon készítése vagy a Menü-ből készíteni a VLC-nél, mint tegnap írtam. Menete: Panel > egér jobb klikk > hozzáadás a panelhez >"
Még mindig nem tudom, mi az a Panel, és hogy hol van, ezért nem jutok ebben előre :)
Amúgy ha jobb klikkelek egy ikonra és behozom a tulajdonságokat, nálam 3 fül van fent. A videók amikben láttam ezt, mindenhol 5 van.
Ez a bajom a leírásokkal, hogy hiba írják le, mit csináljak, nekem azon a helyen nincs olyan menü, olyan opció, olyan checkbox, stb. És még változik is. Például eddig az aztalon jobb klikk>Asztal hátterének módosítása ablakban eddig ott volt a háttérkép pozícionálására szolgáló legördülő, amiben benne volt a középre, nyújtás stb. Végigkattintottam a háttérképeket, hogy megnézzem, milyen, azóta eltűnt ez a lehetőség.
Egyébként miért fura, hogy Unity-n akarok asztali parancsikont? Egy asztalnak a parancsikonok tárolása a lényege, másra nem is jó :) Furcsa, hogy alapból nem lehet rátenni, vagy csak én nem tudom. Az még zavaros nekem, hogy mi az a Unity és a Gnome3. Az előbbi az csak a desktop az utóbbi meg a komplett GUI?
A fenti opciók közül a MATE feltelepítése a szimpatikus, de ahhoz külső tárolót kell felvennem :) Meg akkor eltűnik oldalról az indító, ami nekem tetszik és tök jó használni, ha pont annyi ikon van rajta, amennyi 1 képernyőn elfér.
HP Telepítő:
egy .run filet próbálok telepíteni. Sima apt-get-tel nem találta őket, de Synaptic-al megkerestem, de kettőt annak ellenére hiányol, hogy fent van, a harmadikat megtaláltam úgy, hogy egy hasonló nevű feltelepítené magának, de a csomagkezelő kéri az Ubi CD-t. Beteszem , OK-zok, de mindig újra és újra kéri.