HtibiMenni megy a nyomtató, csak szükségem van a gyári segédprogramjára, ami a HP-lipben van, mert anélkül nem tudok HP eprint szolgáltatást beállítani, meg a rendszerem nem látja a tintaszinteket és csupán példányszámot tudok beállítani, semmi mást. Még azt sem, hogy csak fekete tinta. A fentebb írt oldal volt az első lépés. Kitöltöttem azt a varázslót, ki is dobta, hogy a HPLIP 3.12.6 kell. Letöltöttem és futtatom a telepítési útmutató alapján, ami azt írja, hogy a dependencies-eket, ha szükségesek, töltsem le. Kezdetben volt 8 kötelezően szükséges és 7 opcionális hiánya. sima apt-get install-al egyiket sem találta. Synapticból telepítettem őket. Jó sokat kísérleteztem, hogy melyik a jó, pert pont olyan nevű egyikből sem volt :) Itt áll meg a telepítő:
INSTALL MISSING REQUIRED DEPENDENCIES
-------------------------------------
warning: There are 1 missing REQUIRED dependencies.
note: Installation of dependencies requires an active internet connection.
warning: Missing REQUIRED dependency: gcc (gcc - GNU Project C and C++ Compiler)
INSTALL MISSING OPTIONAL DEPENDENCIES
-------------------------------------
warning: There are 6 missing OPTIONAL dependencies.
note: Installation of dependencies requires an active internet connection.
warning: Missing REQUIRED dependency for option 'network': libnetsnmp-devel (libnetsnmp-devel - SNMP networking library development files)
warning: Missing REQUIRED dependency for option 'gui_qt4': pyqt4-dbus (PyQt 4 DBus - DBus Support for PyQt4)
warning: Missing REQUIRED dependency for option 'gui_qt4': pyqt4 (PyQt 4- Qt interface for Python (for Qt version 4.x))
warning: Missing REQUIRED dependency for option 'fax': dbus (DBus - Message bus system)
warning: Missing REQUIRED dependency for option 'scan': sane-devel (SANE - Scanning library development files)
warning: Missing OPTIONAL dependency for option 'scan': xsane (xsane - Graphical scanner frontend for SANE)
CHECKING FOR NETWORK CONNECTION
-------------------------------
Network connection present.
RUNNING PRE-PACKAGE COMMANDS
----------------------------
sudo dpkg --configure -a (Pre-depend step 1)
sudo apt-get install --yes --force-yes -f (Pre-depend step 2)
sudo apt-get update (Pre-depend step 3)
OK
DEPENDENCY AND CONFLICT RESOLUTION
----------------------------------
Running 'sudo apt-get install --assume-yes build-essential'
Please wait, this may take several minutes...
Itt forog a csík és soha nem megy tovább, gondolom csak akkor, ha megkapja a csomagot. Mondjuk most látom, hogy az optionalsok között is van reqired a scannerhez meg a hálózathoz. Wifin használnám, nincs is kábelem hozzá itt most.
De ezek a csomagnevek és descriptionok. Ezt egy halandó érti? :) Ti tudjátok, melyik mire való? Sokból a neve alapján kb ki tudom találni, de a nagy részéről azért nem.
Mondok egy érdekeset. Most már nincs is fent a nyomtató és nem is látja új nyomtató hozzáadásánál. Csináltam egy rendszervisszaállítást tegnap, mert telepítettem valamit, amit végül vissza akartam csinálni teljesen. Maga a nyomtató rajta van a wifi hálózaton. Router látja.
Most találtam egy tárolót, amit a HPLIP adott meg. Próbáltam onnan teleíteni a gcc-t. Azt mondja, hogy már a legújabb van fent.