Üdv.
Gyakorolgatok, telepítgetek, használgatom a rendszert, de nem jutottam előbbre. Sikerült rendszervisszaállítanom, ami nekem nagy kincs, mert gyakran kell. Rájöttem, hogy csak kéne az a zárt nvidia driver, mert a Minecraft elkezdett szaggatni, a MC Editorban semmi sem jelenik meg, a Compiz csicsái egyáltalán nem működnek. Nincs hibaüzenet, semmi, csak beállítok egy effektet és nem megy. A rendszer pedig gyorsabban romlik, mint egy windows. Vissza van állítva kb alapállapotra. Nincsenek külső tárolók, nincs feltelepítve semmi, csak SW központból. A legutolsó frissítés óta 'Rendszerprogramhiba történt' hibaüzenettel indul. A másolás piszkosul lassú lett és csomó minden kidobja azt a hibát, hogy az alkalmazás váratlanul leállt: újraindít, vagy bezárva hagy. Aztán végül legtöbbször nem áll le semmi, csak üresbe jön a hiba. Néha, elvétve kilép. Ezt általában a Chrome és a Terminál csinálja.
Rájöttem, hogy a nyomtatót végül nem sikerült rendesen telepítenem, hanem csak hálózati nyomtatóként. Helyi nyomtatónak nem látja a gép. Lehet, hogy ezért nem érek el minden funkcióját?
Még mindig nem értem, hogy az apt-get autoremove miért szed le olyan csomagokat, amiket aztán hiányol a rendszer, vagy valami más megborul, vagy eltűnik.
Az nvidia drivert pedig azóta sem tudom feltenni, vagy ha igen, csak 640x480 elérhető. Azt olvastam, hogy előtte le kell installálni a Linuxos drivert, de ennek neki sem tudok állni.
Az egyetlen pozitívum, hogy sikerült a grubot visszaállítanom win telepítés után. Úgyhogy most windows vonalon próbálom a minecraftos hibát javítani :(