Sziasztok!
Ki akarom probalni rendesen a linuxot, mert eddig csak liveket probaltam. Vagyis feltelepitettem sokat de, de a videokartyat egyre sem tudttam feltetenni.
Egyszer irom a gepem. 2,4Ghz, 1,5 Gram, es minden bajnak a fgorrasa egy nvidia fx5200as AGPs videokartya.
Eddigi tapasztalataim:
Kezdtem az ubuntuval. Ott ugye ugy kene telepiteni parancsokkal, hogy letoltjuk a legujabb drivert, Ctr+Alt=F1 s ott parancsok. Az xserver leallitasig ment a dolog, de ott valami nautilus (azt hiszem, de nem biztos mert regebb volt) akadalyozott meg. Azt is leszerepeltem fel nap googlezassal, s tobbet nem indult.
Ki volt probalva azopensuse legujabbja is, az inkabb szep mint jo. A driver arra sem ment fel, sem csomagkezelobol, sem C+A+F1el.
Kiprobaltam a legujabb mintet, ezt a 13 mayat, innen toltottem mate felulettel. Nagyon tetszett, vagany rendszernek tunik. Azt a cynemaxot nem probaltam, nem tudom jobb-e.
A driver ide sem jott fel. Azt olvastam, hogy synapticbol kell menjen. Megkaptam a drivert (NVIDIA 173.xxxx), de nem tudtam letolteni, mert belekotott valamibe, hogy valamit ki kell javitani. Ott a synaptic menuben volt is olyan, hogy annak a javitasa, de nem tudta javitani. Neten kaptam parancsot a javitasra, de azzal sem ment.
Itt ezzen a forumon is talaltam egy topicot, ahol irja hogy mit tegyek a gepre es mit kell levenni, de az osszes nem volt a synapticban. Bar ott irt valami lmde-t is, felek az enyem nem olyan volt.
Ma olvastam, hogy mintbol is a mate es a cinemax (vagy min) kivul tobb is van.
Szerintetek mmelyiket vegyem le, es arra hogy telepitsem fel azt a nyamvadt videokartyat?
Ja itt neten olvastam arrol, hogy menubol a zart forraskodu valamire kell kattintani, de nekemm oda sosem jott ki semmi.
Az ekezetek hianya miatt elnezest kerek, nem az en gepemen vagyok, es nem akarom atallitani mas gepjet.
Minden segitseget elore koszonok!