rapfen VadkutyaÉs milyen gépről beszél egyáltalán? Mert azt még nem vettem észre egyik hozzászólásban se leírva. A gépről semmi adatot nem láttam, csak, hogy mennyit volt javítva.
mooattyi pepe116Próbálj ki más Linugzot, hátha csak Ubuntu nem szereti a géped (van ilyen sajnos). Linux Mint, OpenSUSE, Mageia, Fedora. Ezeket mind ki tudod próbálni usb-ről.
mooattyi pepe116360 GB valszeg HDD, nem memória AMD pedig VGA lesz, nem alablab :) Tehát egy laposról van szó...
pepe116 pepe116ha tényleg nem megy ubuntu, mert ilyen kedve van senki nem érti miért, akkor mégis melyik másik rendszer lenne jó, ami pofás, fiatalos, gyors, kompatibilis sok mindennel, csak netezéshez gyakorlatilag, néhány progival kiegészítve?
pepe116 mooattyiakkor az, bocsi:) én tipikusan az a felhasználó vagyok, akinek mindegy hogyan csak menjen a gépe, és ne panaszkodjon semmire
mooattyi pepe116Alant írtam: Linux Mint, OpenSUSE, Mageia, Fedora. Azért Buntuval lehetne még szaladni egy kört: google -> m5030 ubuntu aztán olvasgass (igen, sajons Linux tud ilyen macerás is lenni, hogy órákat kell guglizni, hogy valamit összehozz)
Vadkutya pepe116"akkor mégis melyik másik rendszer lenne jó" Nos akkor lássuk csak, hogy milyen lehetőségek (választékok) vannak?! link . Vagy kimaradt valami? Remélem sikerül választani:))
rapfen pepe116http://ubuntu.hu/node/22441#comment-249698 Elég hasonló a dolog, bár 5010-esről szól. Talán érdemes kipróbálni. Veszteni biztos nem vesztesz vele.
Dr. Szöszi pepe116Akkor nem neked kell oprendszert telepítened, mert nem értesz hozzá. Neked nem szabad oprendszert telepítened.
pepe116 mooattyipedig már beleéltem magam ubuntuba:( régóta nézegetem, linux mintről van valakinek tapasztalata? mert akkor megpróbálom lehet azt
mooattyi pepe116Akkor tégy rá Ubuntu-t :) Nem akadályoz meg benne senki. Fogd a google-t, és olvasgass, miért nem megy. Első lépés ként mondjuk próbáld meg, amit itt fentebb a kolléga linkelt.
pepe116 pepe116angol oldalon azt írják h valami acpi-t kell kikapcsolni (grub menuben), de nekem nincs is már win a gépemen
mooattyi pepe116Tudom ajánlani még ezt: http://ubuntu.hu/map/ Keress kék bogyeszos felhasználót a körzetedben, hátha elmegy hozzád, és segít beállítani a rendszert.
pepe116 rapfenköszönöm a válaszokat mindenkitől!:) összetartó közösség az biztos, ezért már csak azért is felteszem valahogy, de Nem ma..:D egész nap ezzel szarakodtam sikertelenül, szóval majd holnap még meglátom mit lehet kihozni a helyzetből.
pepe116 peterhigen, ezt megcsináltam és végre bejött a rendszer:) de utána ezt valaki kicsit kezdőbbre szabva el tudná mondani?:) Szerkeszd át a /etc/default/grub fájlt (Alt+F2 -> gksu gedit /etc/default/grub) a következőképp: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi=off" Végül terminálban add ki a sudo update-grub parancsot.
pepe116 peterhtehát én beírtam splash szó után ezt az acpi=off-ot (nem találtam nomodeset szót, mert elvileg ahelyett kellene beírni), úgy be is lép a rendszerbe, megcsináltam a többi dolgot is, de aztán újraindítás után ismét leáll a betöltés..
rapfen pepe116Pedig ez csak ennyi. Elindul a rendszer, nyitsz egy terminált és beleírod, hogy: gksu gedit /etc/default/grub Beírod a jelszót. Megnyílik a fájl, lemész eddig a sorig, és kiegészíted az acpi=off -al. Mented. Bezárod a szöveszerkesztőt. Visszakapod a promptot. Beírod a terminálba a következőt: sudo update-grub (ha terminálban kér jelszót beíráskor nem látod) Aztán indítsd újra, és ha minden ok akkor elindul a rendszer.
Vadkutya pepe116Szerintem feküdj le és pihenj, majd holnap újra neki láthatsz! Meg amúgy is viharok vannak készülőben, villámlik meg minden, úgy hogy jobban teszed ha áramtalanítasz éjszakára (már ha ott is villámlik) a modemből sem feledd el kihúzni a kanócot, mert akkor megint alaplap csere lehet a vége! Szerk: ja...hogy lapos? Akkor is húzzál ki mindent! :) Azt hiszem, hogy nekem is feküdnöm kéne már.....megyek is, kihúzgálom a kanócokat. Jóéccakát mindenkinek!
peterh pepe116Én a helyedben kíváncsiságból, kipróbálnám evvel. Újabban még nem ismerek és egyébként is lucid hívő vagyok.